“Hepimiz matematikçi olduk”

Güncelleme Tarihi:

“Hepimiz matematikçi olduk”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2014 01:14

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Özdilek, sistem yerine yabancı oyuncu sayısı hesapladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Yabancı sınırlamasına karşı olduğunu belirten deneyimli teknik adam, “Biz bu sınırlarla uğraşacağımıza oyuncu ihraç etmeye çalışmalıyız. 2002’deki milli takım kadrosunda 12 lejyoner futbolcumuz vardı” diye konuştu.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, yabancı sınırlaması nedeniyle dışarıda kalan oyuncuları zihinsel olarak maça hazır tutmakta zorlandıklarını belirtip, “Onlar da insan, makina değil” dedi.
Özdilek, forvete yapmayı planladıkları yabancı santrafor transferinden sınırlama nedeniyle vazgeçtiklerini dile getirip, şunları söyledi:
“Kadroda 10 yabancı var. Kiralık giden Ekigho ve Lekic de gelince bu sayı 12 olacak. Antrenörler olarak sistem düşüneceğimize, matematik çalışmaya başladık. Yabancı sınırlamasına karşıyım. Biz bunlarla uğraşacağımıza, oyuncu ihraç etmeye çalışmalıyız. Yabancılarla rekabet etmeden Avrupa’da başarılı olamayız. 2002’deki milli takımda 12 lejyoner oyuncu vardı. Almanya gibi önemli bir futbol ülkesinde sınırlama yok.”

Haberin Devamı

KISA VADEDE ÇÖZÜMLER ÜRETTİK

Özdilek, kısa vadeli çözümlerle ilk yarıyı tamamladıklarını, kamp süresince eksikleri giderdiklerini vurgulayıp, şöyle devam etti:
“Oyuncumuz Ferhat Görgülü, önceki gün menisküs ameliyatı oldu. Serkan Kurtuluş’un sakatlığı devam ediyor. Sedat da gribal enfeksiyona yakalandı. Çaykur Rize maçını kazanarak rakibimizi daha altta bırakmak istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!