Hep bana, hep bana...

Güncelleme Tarihi:

Hep bana, hep bana...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 1997 00:00

Sanlı SARIALİOĞLU
Haberin Devamı

Yer yerinden oynuyor. Herkes ayakta.‘‘Vay, Alpay'ın, Hakan'ı düşürmesine nasıl penaltı verilmez ve de nasıl kırmızı kart gösterilmez’’. Penaltı, tartışılmayacak netlikte. Biz de yazdık, söyledik... Gelgelelim, kart yoruma açık. Bana göre kırmızı değil. Kural:‘‘Bariz gol şansı’’ diyor. Fevzi, Hakan'a yakındı ve Hakan topu ayağından açmıştı. Alpay, Hakan'ı devirmeseydi, Fevzi'nin topu alma olasılığı söz konusuydu. Bu olasılık varsa, kırmızı kart yoruma açık demektir.

Bu maçta 3 önemli pozisyon daha vardı. Birincisi, Amokachi'nin kolu ile aldığı top. Hakemin hiç düşünmeden sarı kart göstermesi gerekirdi. İkincisi, yine Amokachi'nin bir hava topuna sahip olmak için geri geri giderken, Popescu'nun suratına gelen dirseği... Burada art niyet yoktu. Amokachi'nin isteği dışında gelişen bir olaydı. Bazı yorumcuların dediği gibi, hakem kırmızı kart çıkarsaydı, büyük bir yanlışa düşmüş olurdu. Üçüncü önemli pozisyon, oyunun durduğu bir anda Tugay'ın kasıtlı darbesiydi. Hakem olayı görmesine karşın, buna sadece sarı kart gösterdi.

Şimdi, eğri oturup doğru konuşalım. Bazı pozisyonlar yoruma açıktır. Bazı pozisyonlarda ise, yorum morum yoktur. Nettir, kesindir. Alpay'ın, Hakan'ı devirmesi kesin penaltı. Amokachi'nin kolu ile aldığı top, kesin sarı kart. Tugay'ın darbesi de kesin kırmızı kart. Bunu kara kaplı kitap söylüyor. Sadece söylemiyor, emrediyor. Aynı kitap bariz gol şansının yorumunu da hakeme bırakıyor. Maçın içinden işinize gelen bazı pozisyonları cımbızla çekip alacak, diğerlerini de ıska geçeceksiniz. Yok öyle şey.

Canı yananın hakkını aramasını doğal karşılarım. Fazla gerilere gitmeyelim. Daha geçen sezon Beşiktaş'ın az mı puanı gümbürtüye gitti. Hakem hataları ile takımlar puan alacak, puan kaybedecek. Dünyanın her tarafında bu iş böyle. Ancak, bunun bir ölçüsü, bir dengesi olmalı. Herhangi bir takım, sezonun tamamında hakemlerin yanlış kararları ile 10 puan kazanıp, 3 puan kaybederken, diğer takım 10 puan kaybedip, 3 puan kazanıyorsa, işte o zaman iş çığrından çıkar araba devrilir.

Ben, sürekli Beşiktaş'ın peşindeyim. İşte bu sezonun şu ana kadarki bilançosu. Samsun'da Beşiktaş lehine verilmeyen bir penaltı, G.Saray maçında da tersi. Haydi, diğer tüm takımlar için de istatistikleri ortaya dökelim ve bunu sezon boyunca devam ettirelim. Hodri meydan, var mısınız böyle bir hesaplaşmaya? Kuyruğuna basıldı mı feryat, kıyak geçildi mi sessizlik. Biz, hakedenin hakkını almasından yanayız. Hep bana, hep bana olmaz. Hiç bir takım nalıncı keseri gibi sadece kendine yontmasın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!