Hep aynı rüyayı görüyorum

RUMUZ: MADENCİX

Sürekli olarak gördüğüm bir rüyayı yorumlamanızı rica ediyorum. Rüyamda dişimin içinden iplik çekiyorum. Bu ip, çektikçe, sürekli geliyor, bitmiyor. İpi koparıyorum, ancak tekrar geliyor.

YORUM: Rüyada görülen diş, kişinin kendini savunma ihtiyacını, rüyada görülen iplik ise, kişinin ilişkisini veya kendisini güvende tutma ihtiyacını gösterir.

Bana yolladığınız e-postada sürekli olarak bu rüyayı gördüğünüzü yazmışsınız. Bunun benim aklıma gelen üç nedeni olabilir:

1) (Sembollerin anlamları göz önünde bulundurulduğunda) Bir süredir kendinizi veya ilişkinizi güvende hissetmiyor olabilirsiniz.

2) Geleneksel yorumunda, rüyada görülen diş, olumsuz bir anlama geldiği için, rüyanızı anlamlandıramayarak bu rüyayı tekrar tekrar görüyor olabilirsiniz.

3) Son olarak ise, bu rüyalar başlamadan önce veya siz küçük yaşlardayken, siz veya bir yakınınız dişinizden bir operasyon (özellikle dişe atılan dikişlerle ilgili) geçirdiyseniz veya bu konuda çok fazla yorum dinlemek zorunda kaldıysanız, rüyanız bu nedenle kendisini tekrarlıyor da olabilir.

Denizde patlama

RUMUZ: DİLEK

Rüyamda Samsun’dayım ve gece vakti deniz kenarına inmişim. (Bu arada ben şu an Antalya’da oturuyorum.) Birisiyle, "Sahilden Ordu ilinin ışıkları görünüyor" diye konuşuyorum. Daha sonra bir anda denizde, yanardağ patlamasına benzer bir patlama oluyor. Kül yağıyor, burnuma kükürt kokusu geliyor. Ben kaçmak isterken, toprağın altına girmeye çalışan köpek yavrularını görüyorum ve yanacaklarını düşünüyorum.




YORUM: Eğer çocukluğunuz Ordu veya Samsun illerimizden birisinde geçtiyse, rüyanız hálá bu şehirlerde yaşayan bir tanıdığınızın başına gelen bir olay nedeniyle, bir daha çocukluk anılarınızı yad etmenizin zor olacağını düşündüğünüzü ya da böyle bir durum yoksa, bu bölgelerde yaşayan birisinin duygusal patlamalarının (volkan patlaması), sizin veya önem verdiğiniz bir yakınınızın çocuksu duygularına (yavru köpekler) zarar verdiğini hissettiğinizi gösteriyor. Ya da tam tersi sizin duygusal patlamalarınızın karşı tarafın çocuksu duygularına zarar verdiğini düşünüyor da olabilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları