Hemşirelik öğrencileri sağlık taraması yaptı

Güncelleme Tarihi:

Hemşirelik öğrencileri sağlık taraması yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2018 15:00

Hemşirelik öğrencileri sağlık taraması yaptı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi dördüncü sınıf öğrencileri tarafından Antalya'daki ilkokul ve ortaokullarda ücretsiz sağlık taraması yapıldı.

Halk Sağlığı Hemşireliği dersi kapsamında gerçekleştirilen taramalarda; sağlığı koruma, geliştirme, bilinçlendirme ve erken tanı için farkındalık oluşturulması hedeflendi. Etkinlik kapsamında Antalya Kepez, Muratpaşa, Konyaaltı, Aksu ve Konyaaltı ilçelerinin köylerindeki 14 okulda sağlık taraması yapıldı. Sağlık taramasında, il merkezinde 4418, köylerde ise 1040 olmak üzere toplam 5458 çocuğa ulaşıldı.

Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim elemanları Prof. Dr. Selma Öncel, Yrd. Doç. Dr. Arzu Akcan, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Meydanlıoğlu, Yrd. Doç. Dr. Derya Adıbelli, öğretim görevlileri Süreyya Sarvan ve İlkay Kavla, araştırma görevlisi Ecem Çiçek'in katılımı ve gözetimiyle Hemşirelik Fakültesi dördüncü sınıf öğrencileri, çocuklara yönelik kan basıncı, obezite, göz ve saç taraları yaptı. Sağlık taraması sonunda sonuçlar okul yönetimi ve öğretmenlerle paylaşılarak çocukların ilgili birimlere yönlendirilmesi konusunda bilgilendirme yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!