Hemşirelik Bölümü Öğrencilerinden Anlamlı Eğitim

Güncelleme Tarihi:

Hemşirelik Bölümü Öğrencilerinden Anlamlı Eğitim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2015 15:09

KALİTELİ VE MODERN EĞİTİMİYLE BEĞENİLERİ ÜZERİNE TOPLAYAN HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ (HKÜ), HER BİR BÖLÜMÜYLE BAŞARILARA İMZA ATIYOR. HER BÖLÜMÜNDE BAŞARILI VE NİTELİKLİ ÖĞRENCİLER YETİŞTİREN HKÜ, SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU’NDA (SBYO) VERDİĞİ EĞİTİMLE GELECEĞE GÜVENLE BAKAN NESİLLER YETİŞTİRİYOR.

Kaliteli ve modern eğitimiyle beğenileri üzerine toplayan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), her bir bölümüyle başarılara imza atıyor. Her bölümünde başarılı ve nitelikli öğrenciler yetiştiren HKÜ, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’nda (SBYO) verdiği eğitimle geleceğe güvenle bakan nesiller yetiştiriyor.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencileri, Öğretim Görevlisi Selver Güler’in yürüttüğü “Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği dersi stajı” kapsamında, Gaziantep Çocuk Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde bebeği tedavi gören annelere; anne sütünün bebeğe ve anneye faydaları, el hijyeni, kişisel bakım, emzirme teknikleri, lohusalıkta beslenme, yenidoğanda hijyenik bakım ve ek gıdalara geçiş eğitimi veriyor.
HKÜ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Selver Güler, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği dersi stajının amaçlarından biri de; hastanede bebeği tedavi görmekte olan annelerin bilgi gereksinimlerini saptamak ve karşılamak. Bu amaç doğrultusunda, Gaziantep Çocuk Hastanesi Anne Sütü Teşvik Eğitim Hemşiresi Müjde Aydın ile birlikte annelerin hangi konularda eğitim almak istedikleri belirlenerek eğitime başlandı” dedi.
Eğitim boyunca annelere Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından, birbirinden önemli seminerler ve sunumlar yapıldı.
Eğitime katılan anneler verilen eğitimlerden ötürü çok memnun olduklarını ifade ederek, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve özellikle Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’na ve Eğitim Hemşiresi Müjde Aydın’a, gösterilen hassasiyetten ötürü teşekkür ettiler.
Eğitimler, Mayıs 2015 ayının son haftasına kadar devam edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!