Hem sergi gezin hem resim yapın

Güncelleme Tarihi:

Hem sergi gezin hem resim yapın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2010 00:00

Yılmaz Zenger küratörlüğündeki Gülay Alpay’ın interaktif sergisi, düzenlenen kokteylle açıldı. Cer Modern’de açılan sergide, davetliler Alpay’ın resim odalarını diledikleri gibi boyayıp sanat objesine dönüştürdü.

Haberin Devamı

Ankara sanat hayatının önemli merkezlerinden Cer Modern, sanatsal ve kültürel etkinliklere yaz aylarında da hız kesmeden devam ediyor. Çeşitli konserler, dans ve film gösterilerinin yapıldığı mekan, ilginç bir sergiye ev sahipliği yapmaya başladı. Gülay Alpay’ın interaktif sergisi düzenlenen kokteylle ziyarete açıldı. Yılmaz Zenger’in küratörlüğünü üstlendiği sergide ziyaretçiler, Alpay’ın üç boyutlu resim odalarını diledikleri gibi boyama imkanı buldu. Ziyaretçilerin fırça darbeleriyle bambaşka bir boyut kazanan eserler, yepyeni bir sanat objesine dönüşüyor. Sergide yer alan eserlerden, dış etkilere dayanıklı ipek resim odasının şeffaflığı, hem içinden hem de dışından görünürlüğe olanak verirken, görmekle yetinmeyip içinde dolaşmak isteyenler için de masalsı bir dünyanın kapılarını açıyor.
Kendinize has olanı yapın
Serginin küratörlüğünü üstlenen, aynı zamanda bazı heykel çalışmaları da sergide yer alan Yılmaz Zenger, resmin insanların kendilerini keşfetmeleri için bir enstrüman olduğunu söyledi. Heykel çalışmalarının mükemmeliyetçi ve politik olduğunu vurgulayan sanatçı şöyle konuştu; “Türkiye ve gelişmemiş birçok ülkede aynı şey var. Binalar, kadrolar, her şey var ama icraat yok. Üretmeleri gereken ürünler yok. ”

Haberin Devamı

Üretmek keyif veriyor

Süreklİ interaktif çalıştığını anlatan Gülay Alpay, İstanbul, Amerika ve Kanada’da çalışmalar yaptıklarını ifade etti. İnteraktif çalışmanın kendisine keyif verdiğini söyleyen ressam, sözlerini şöyle sürdürdü; “İnsanlarla etkileşime girebiliyorsunuz. Onların algılarını görebiliyorsunuz. Hep birlikte bir şeyler üretmek keyif veriyor.”

Müze oluşumu  çok önemli

Cer Modern’in Ankara sanat hayatı için son derece önemli olduğunun altını çizen Yılmaz Zenger, “Buradaki müze oluşumu, çok önemli. Ankara İstanbul Modern’e paralel bir yapılanma geliştirebilir. Cer Modern buna çok müsait. Doğru strateji uygulanması lazım. Bu Ankara’nın entelektüel altyapısını oluşturmak için bu bir fırsat. Eğer doğru değerlendirilirse Ankara çok önemli bir basamak atlar. İstanbul Modern’i sollar. Çünkü mekan, metrekare olarak uygun, çevreyle ilişkileri açısından doğru bir yerde” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!