"Hedefimiz ligde ilk 5'e girmek"

Güncelleme Tarihi:

Hedefimiz ligde ilk 5e girmek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2012 15:50

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) ekiplerinden Homend Antakya Belediyespor Başkanı Lütfü Savaş, yeni sezon için Avrupa standartlarında bir ekip oluşturduklarını belirterek, “Hedefimiz ligde ilk 5'e, bununla birlikte Avrupa kupalarında ilk 8'e girmektir” dedi.

Savaş, takımın kuruluşunun 7. ayında Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükselme başarısını elde ettiğini, Anatakyalı iş adamı Erol Bilecik'in katkılarıyla İstanbul'da yapılan sponsorluk anlaşmasıyla “Homend Antakya Belediyespor” adını alarak 2011-2012 TKBL'de mücadele ettiğini hatırlattı.

TKBL'deki ilk yılında kenti başarıyla temsil eden takımın ligi 8. sırada tamamladığını anımsatan Savaş, şunları söyledi: “Takım ligdeki ilk yılında play-off oynamaya, şehrimizi ve ülkemizi Euro Cup'ta temsil etmeye hak kazandı. Ayrıca Homend Antakya Belediyespor'un sempatisi, taraftar coşkusu ve ilk yılındaki başarıları, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TFB) da dikkatini çekti. Nitekim Türkiye Kadınlar Türkiye Kupası 7-11 Mart tarihlerinde Antakya'da düzenlendi. Kendi milli takımlarında oynamış kariyerli oyuncular transfer ettik. Yeni sezon için Avrupa standartlarında bir ekip oluşturduk. Hedefimiz ligde ilk 5'e, bununla birlikte Avrupa kupalarında ilk 8'e girmektir. Daha sonra da play-off'larda gidebildiğimiz yere kadar gitmektir. Tüm ekip olarak buna inanmış ve kenetlenmiş durumdayız.”

Lütfü Savaş, geçen sezon olduğu gibi tüm sporseverlerin salonu dolduracağına, takımlarını coşkulu ve centilmence destekleyeceğine yürekten inandığını, henüz piyasaya olmamasına rağmen kombine kartlara yoğun bir ilgi olduğunu ifade etti.

Çok önemli transferler gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Savaş, “Sporu seven, spora ve sporcuya verdiği desteği kanıtlamış durumda bulunan Hatay halkı ve Homend Antakya Belediyespor camiası olarak, hedefleri yüksek olan, centilmenlik ruhuyla hareket ederek ve bu düşüncemizden ödün vermeden, ligde ve Avrupa kupalarında ilimizi ve ülkemizi başarıyla temsil etmeyi hedefliyoruz. Takımı milli takımlara sporcu yetiştiren bir kulüp konumuna kavuşturmak adına hedeflerimizi birer birer gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Toplantıya Antakya Belediyesi Gençlik Spor Kulübü ve Homend Antakya Belediyespor Yönetim Kurulu üyeleri Ayhan Özat, Mehmet Güzelmansur, Abdulkadir Koyuncu, Hasan Hocamoğlu, Yunus Yıldırım, Homend Antakya Belediyespor Teknik Direktörü Levent Deringöl, İdari Menajer Mesut Yılmaz ve yeni transferler katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!