Hedef yine şampiyonluk

Güncelleme Tarihi:

Hedef yine şampiyonluk
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2011 20:24

Voleybolda CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek, geçen yılın şampiyonu Vakıfbank Türk Telekom başarısını tekrarlamak istiyor.

Burhan Felek Voleybol Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına katılan Vakıfbank Spor Kulübü Voleybol Şube Sorumlusu Ramazan Yıldırım, yardımcı antrenör Salih Tavacı, takım kaptanı Gözde Sonsırma ve teknik menajer Muhammet Görken, şampiyonlar ligindeki hedeflerini aktardılar.

Şube sorumlusu Yıldırım, bu sezon şampiyonlar ligi mücadelesinin 30 Kasım'da Volley Bergamo maçıyla start alacağını ifade ederek, “ Hedefimiz gruptan iyi bir dereceyle çıkıp final-four'a kalmak. Takımımıza ve teknik heyetimize güveniyoruz. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.

Yardımcı antrenör Salih Tavacı ise geçen yıl zor olanı başardıklarını ve CEV Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olduklarını ifade ederek, “Bu sezonda yapacaklarımız geçen yıldan daha iyi olmak zorunda. Bunun bilinciyle çalışıyoruz. Oyuncularımız gerekli performansa ulaştılar. Şampiyonlar liginde en iyisini yaparak şampiyonluğu tekrarlamak istiyoruz. İnşallah herkesin desteğiyle aynı başarıyı tekrarlarız” şeklinde konuştu.

Takımın gidişatının çok iyi olmadığı ifade edilerek motivasyon eksikliğinin nedeni sorulan Tavacı, geçen sezon da maç periyoduna kolay başlamadıklarını hatırlatarak, “Günden güne daha iyi olduk. Bu sene yoğun bir dönem geçirdik. Milli sporcularımız dinlenme fırsatı bulamadı. Lige verilen ara aslında bize yaradı. Biz aslında sezona bundan sonra start vereceğiz diye bakıyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.

Bu sezon daha büyük bir sorumluluk taşıdıklarını anlatan takım kaptanı Gözde Sonsırma ise amaçlarının önce grup birinciliği ardından da adım adım dörtlü finale yükselmek olduğunu kaydederek, “Milli takımlardan gelen oyuncular olarak hem mental hem de fiziksel olarak dinlendik. 30'unda maçımız var. İnşallah iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz” dedi.

Katar'da hedefledikleri dünya şampiyonluğunu elde edememeleriyle ilgili olarak kaptan Gözde, “Katar'ın bahanesi olamaz. O turnuvaya hazır değildik. Yoğun bir tempodan çıkmıştık. Milli takımlara en fazla oyuncu veren takımız. Şu anda gerçekten fizik ve kafa olarak dinlenmiş durumdayız. Ancak yine çok çalışmak ve rakiplerimize saygı duyarak taktiğimizi uygulamak zorundayız” diye konuştu.

Maç programı

CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde D Grubu'nda yer alan Vakıfbank Türk Telekom, İtalya'nın Volley Bergamo, Azerbaycan'ın Azerrail Bakü ve Romanya'nın 2004 Tomis Constanta takımlarıyla mücadele edecek.
Vakıfbank Türk Telekom'un maç programı şöyle:

30 Kasım Çarşamba:
Volley Bergamo-Vakıfbank Türk Telekom

8 Aralık Perşembe:
Vakıfbank Türk Telekom-2004 Tomis Constanta

14 Aralık Çarşamba:
Azerrail Bakü-Vakıfbank Türk Telekom

20 Aralık Salı:
Vakıfbank Türk Telekom-Azerrail Bakü

10 Ocak 2012 Salı:
2004 Tomis Constanta-Vakıfbank Türk Telekom

17 Ocak 2012 Salı:
Vakıfbank Türk Telekom-Volley Bergamo
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!