HDP'den Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında TBMM'ye gensoru önergesi

Güncelleme Tarihi:

HDPden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında TBMMye gensoru önergesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 18:47

HDP'den Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında TBMM'ye gensoru önergesi

Haberin Devamı

ANKARA (DHA) - HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ve İdris Baluken, Karaman'daki çocuk istismarı konusunda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında TBMM'ye gensoru önergesi verdi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ve İdris Baluken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında TBMM'ye sunduğu gensoru önergesi şöyle:
"Ülkede çocuklara yönelik istismarın önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması noktasında ihmali bulunan ve çocuk istismarıyla anılan Vakıflar hakkında yaptığı açıklamalarla sorumluluğu bulunan vakıfların cezasız kalacağı konusunda kamuoyunda ciddi bir endişe ve güvensizlik yaratan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında, Anayasa'nın 98'inci ve 99'uncu, TBMM İçtüzüğü'nün 106'ıncı maddeleri uyarınca Gensoru açılmasını arz ederim. Karaman'da, Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'ne ait yurtlarda kalan 9-10 yaşlarındaki çocukların, yine bu yurtlarda kaldığı iddia edilen sözde 'gönüllü' bir öğretmenin cinsel saldırısına maruz kaldıkları haberi basına yansımıştır. Bu kişi hakkında dava açılmış, "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "hürriyeti tahdit", "kasten yaralama" ve "müstehcen görüntüleri izletme" suçlarından 600 yıla yakın hapsi istenmiştir. Dava ile ilgili, istismara uğradığı iddia olunan 8 çocuğun KAİMDER, 2 çocuğun ise kamu yararına çalışan vakıf statüsündeki Ensar Vakfı ile ilişkili yurtlarda kaldığını belirten iddianame kabul edilmiştir. Araştırma henüz derinleşmediğinden maalesef rakamın artacağından endişe duyulmaktadır.
RAMAZANOĞLU'NUN SÖZLERİ VAKIF YURTLARINDA BULUNAN DİĞER ÇOCUKLARLA İLGİLİ DE KAYGI YARATMIŞTIR
Kamuoyunu derinden yaralayan bu olay ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, yaptığı açıklamada, "Bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz" ifadelerini kullanmıştır. Bu tür kurumların çocuklar için elverişliliği konusunda denetim yetkisine sahip olması gereken ve bu kurumlarda çocukların korunması açısından zafiyet olması ihtimali üzerinde titizlikle durması gereken bir bakanın bu sözleri, çocuğun yararına öncelik verilerek konunun ve kurumun ele alınacağına dair kamuoyunda ciddi bir şüphe yaratmış, vakıf yurtlarında bulunan diğer çocuklarla ilgili de kaygı yaratmıştır. Türkiye'de yaşanan çocuklara yönelik yoğun istismar vakaları ise, çocukların fiziksel ve psiko-sosyal varlıklarını korumakla yükümlü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'nın görevde ciddi bir ihmali bulunduğunu söz konusu önleyici ve cezalandırıcı mekanizmaların geliştirilmediğini ortaya koymaktadır. Çocuklara yönelik cinsel istismarda, ve kadınlara yönelik şiddette üst düzeyde sorumluluğu bulunan; çocukları ve kadınların uluslararası anlaşmalar ve kanunlardan kaynaklı haklarını koruma yükümlülüklerini yerine getirmeyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında gensoru açılması ve Anayasa ve İçtüzük hükümleri gereğince görevinden alınması elzemdir."

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!