HDP’li Fırat’ın Akrabası, AK Parti’den Aday Adayı Oldu

Güncelleme Tarihi:

HDP’li Fırat’ın Akrabası, AK Parti’den Aday Adayı Oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2015 12:43

Adıyaman'ın Kahta ilçe Ziraat Odası Başkanı Fatih Rüştü Zorlu Turanlı milletvekili aday adaylığını açıkladı

Adıyaman’ın Kahta İlçe Ziraat Odası Başkanı Fatih Rüştü Zorlu Turanlı, düzenlediği basın toplantısında AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.
HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat’ın akrabası olan Kahta İlçe Ziraat Odası Başkanı Fatih Rüştü Zorlu Turanlı AK Parti’den Milletvekili aday adayı oldu.
Kahta Ziraat Odasında düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklama yapan Fatih Rüştü Zorlu Turanlı, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’den aday adayı olduğunu ve bundan dolayı Kahta Ziraat Odası Başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.
Aday Adaylığı ile ilgili açıklama yapan Turanlı, meslek odaları ve STK’lar başta olmak üzere bir çok kesimden bu konuda destek aldığını söyledi.
Turanlı, yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar büyük bir şeref ve gururla yürütmüş olduğum Kahta Ziraat Odası Başkanlığı görevim süresince çiftçimize hizmet etmeye çalıştım. Bugün itibariyle, ailem ve seçmenimizle, oda başkanlarımız ve STK kuruluşlarımızla yaptığım istişareler neticesinde hizmet için önemli bir araç olduğuna inandığım siyaset kurumunda Adıyaman’ımızın Kahta’mızın geleceği içi yeni bir adım atarak 2008 yılından beri üyesi olmak onur ve gurur duyduğum AK Parti’de milletvekilliğine talip oldum.
13 yıllık iktidarı süresi zarfında ülkemizi ekonomik, eğitim, sağlık, sosyal, kültürel alanlarında ileriye taşıma başarısını ortaya koyan, İnsanı yaşatki devlet yaşasın’ ilkesinden hareketle insana hizmeti etmeyi kendisine şiar edinen AK Partiden milletvekili aday adayı olduğumdan, Kahta Ziraat Odası Yönetim Kurulu başkanlık görevimden istifa ediyorum.
Siyaset halk adına yapılır ve ben içinde yaşadığım halkımızın ve aşiretimizin ısrarlı taleplerinin neticesinde bu kararı almış bulunmaktayım. Adaylığım konusunda ki takdir genel merkezindir ancak süreç nasıl son bulursa bulsun halkımızın bizimle kol kola girdiği yolda yürümekten asla imtina etmeyecek ve geçmişten gelen sorumluluğu taşımayı ve yaşatmayı onursal bir vazife olarak görerek, mevlam ömrümüze de vefa verdikçe bu halkımızın yoluna hizmetkâr olmaya devam edeceğim "dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!