HDP’li Demirel: Şırnak’ta sokağa çıkma yasağının sürmesi kabul edilemez

Güncelleme Tarihi:

HDP’li Demirel: Şırnak’ta sokağa çıkma yasağının sürmesi kabul edilemez
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2016 22:24

HDP’li Demirel: Şırnak’ta sokağa çıkma yasağının sürmesi kabul edilemez

Haberin Devamı

Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), (DHA) - ŞIRNAK Silopi İlçesi'nde belediyenin düzenlediği iftar programına katılan HDP Grup Başkan Vekili Çağlar Demirel, Şırnak’ta devam eden sokağa çıkma yasağına tepki gösterdi, yasağın devam etmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.
Şırnak’ın Cizre İlçesi merkeze bağlı Kasrik Beldesi’nden geçişlerine izin verilmeyen HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, milletvekilleri Besime Konca, Ayşe Acar Başaran ve Ferhat Encü, Silopi İlçesi’ne gitti. Burada belediyenin iftar programına katılan HDP’liler, bir araya geldikleri vatandaşların sorunlarını dinledi.
HDP Grup Başkan Vekili Çağlar Demirel, Şırnak’ta halen devam eden sokağa çıkma yasağına tepki gösterdi. Demirel, şöyle konuştu:
"Şırnak’ta ablukaların olduğu bir süreçte operasyonların bittiği söylenmesine, her hangi bir çatışma olmamasına rağmen hala yasakların kaldırılmamış olması, halkın hala evine gidememiş olması bizim açımızdan kabul edilemez bir durumdur. Şırnak halkı köylerde çadırlarda kalan bir durumdadır ve halkının çadırlarda, köylerde kaldığı yerleri gezmek onlarla buluşmak, görmek, ziyaret etmek istedik. Ama Kasrik’te geçişimize izin verilmedi. Biz bunu kabul etmiyoruz. Biz zaten İdil’de, Cizre’de ve Silopi’de halkla buluşma, iftar sofralarıyla buluşma çalışmamız var. Bu çalışmaları zaten gerçekleştiriyoruz. Bu yüzden bunun kabul edilemez olduğunu ifade ettik. Kabul edilemez olduğunu söyledik. Bugün yapılan operasyonlar ya da yapılan baskınları da kabul etmiyoruz. Hukuksuz, haksız, adaletsiz bu tür yaklaşımları kabul etmediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Şırnak’ta operasyonlar olmamasına rağmen bu şekilde ablukanın devam etmiş olması kabul edilecek bir durum değildir. Biz bütün halkın evine gitmesi için, evine gidip Ramazan ayında kendi evinde iftarını açmasını sağlayacak ortamın oluşması gerektiğini ifade ediyoruz. Tüm halka da çağrımız odur. Şırnak halkı, çadırlarda, sokaklarda köylerde Ramazan ayında bu 50 derecelik sıcaklıkta kalacak yerleri olmayan halkımızın kendi evlerine bile gidememesi kabul edilecek bir şey değildir. Bu bir faşizmimdir. Bir faşizm uygulamasıdır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!