HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: Kaçmadım, buradayım (2)

Güncelleme Tarihi:

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: Kaçmadım, buradayım (2)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2016 19:50

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: Kaçmadım, buradayım (2)

Haberin Devamı

POLİS, MİTİNGE İZİN VERMEDİ
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Siirt'te düzenledikleri toplantıdan sonra Batman'a gelen Grup Başkan Vekili İdris Baluken, milletvekilleri, Besime Konca, Ayşe Acar Başaran, Saadet Becerikli, Mehmet Ali Aslan, DTK Eşbaşkanları Hatip Dicle ve Leyla Güven, HDK Eşbaşkanı ve İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile Batman İl Başkanlığı'nda buluştu. Yüksekdağ ve beraberindekiler daha sonra Turgut Özal Bulvarı'ndaki Dörtyol Kavşağı'na geçti. Burada mitingin yapılmasına izin vermeyen polis ile yapılan görüşmeler sonuç vermedi. Polisin tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ettiği HDP'liler, daha sonra parti binası önünde toplandı.
KÜRKÇÜ: HER YER BİZİM İÇİN MECLİS
HDP il binası önünde toplanan partililere konuşan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, kendilerini vekil olarak seçen halkın arasında olmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Sizler bizi Meclis'e gönderdiniz. Yeniden bizi hatırlamanız için buradayız. Her yerdeyiz, aranızdayız. Şimdi Batman'dayız, burası Meclisimiz'dir. Ortak bir yeni toplum ve yeni hayat için harekete geçtik. Dokunulmazlığımız isterse kalksın, önemli olan bizim için halkın bize sırt dönmemesidir" dedi.
YÜKSEKDAĞ: DEMOKRATİK KANALLARLA DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da dokunulmazlığın kaldırılmasının ardından, demokratik kanallarla direnmeye devam edeceklerini belirterek şöyle konuştu:
"Bu toprakları Türkiye halklarına zehir edenlere, onların gücü varsa bizim de halkımız var. Karşımıza hangi enstürmanlarla çıkarlarsa çıksınlar, halkımızın yanında olacağız. Batman'da eşbaşkanları dinlemeye gelen kitleye tahamül edemiyorlar. İki gün önce vekaleti sizden alan halkın vekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırıp, cezaevine atmak istiyorlar. Bu siyaset ahlaki ve meşru değildir. Biz demokratik kanallarla direnmeye devam edeceğiz. Bu ülkenin koskoca Cumhurbaşkanı çıkmış, söylediğine inanarak belki de söylediğine inanmaya çalışarak diyor ki 'dokunulmuzluklarını kaldırdık, kaçmaya başladılar', bu halk kimin kaçtığını, kaçmakta mahir olduğunu çok iyi biliyor. Gezi direnişi başladığında 4 gün uçaktan inmeyen zat mı söylüyor bunu bize? Bu halkın yüzüne bakmadınız, halkın içine girmediniz. Başörtüsü yasaklandığında inanç sahibi insanlarımız zulme uğradığında bunlar kaçtılar. Torunlarını, çocuklarını kaçırıp Amerika'da okuttular. Direnmediler, karşı çıkmadılar. Şimdi tarihleri kaçmak üzerine kurulu, sinsi planlarla iktidar tekelini kurma üzerine kurulu bir anlayışın sahibi gördünüz mü ne diyor? Çok beklersin çok."
Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı alanda yapılan konuşmalardan sonra partililer, olaysız bir şekilde dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!