Hayvan sevgisini resimlediler

Güncelleme Tarihi:

Hayvan sevgisini resimlediler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 14:53

Hayvan sevgisini resimlediler

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - TEMİZ Çevre Derneği'nce (TÇD) gelenekselleştirilen 'çevre' konulu okullar arası resim yarışmasının 3'üncüsü gerçekleştirildi.

Aslı Altan'ın başkanlığında ressam ve TÇD üyelerinden oluşan jüri, ilk ve ortaokul öğrencilerinin yarışmaya gönderdiği 240 kuru boya, pastel boya, karakalem ve suluboya çalışması resimleri inceledi. Jüri, her biri farklı 'çevre' ve 'hayvan sevgisi' mesajları içeren eserleri derecelendirmekte oldukça zorlandı.

TÇD Başkanı Remziye Kartal Rosemblat, doğadan, temiz çevreden, hayvanlardan uzak kalan çocuklara çevre ve hayvan sevgisini aşılama amacına yönelik resim, kompozisyon ve şiir yarışmaları düzenlediklerini, katılımcı sayısının her geçen yıl arttığına dikkati çekti.

Bu yıl ki yarışma konusunun 'hayvan sevgisi' olduğunu, çocukların çevrelerinde tanıdıkları hayvanları resimlemelerini istediklerini anlatan Remziye Kartal Rosemblant, "Yarışmamız ilkokul ve ortaokul kategorilerinde yapıldı. Çocuklar, hayal ettikleri çevre ve hayvan sevgisini kâğıt tuvaller üzerine içlerinden geldiği gibi yansıttı" dedi. Değerlendirme sonunda ilkokullarda Asya Yılmaz (Döşemealtı Yeşilbayır İlkokulu) birinci, Mert Tunç (Özel Antalya Sınav İlkokulu) ikinci, Deren Naz Semerci (Aslanlar İlkokulu) üçüncü, ortaokullarda ise Deniz Kolcu (İstek Özel Antalya Yeditepe Koleji Ortaokulu) birinci, Ferhat Öner (Döşemealtı Yeşilbayır Ortaokulu) ikinci, Ahmet Alkaç (Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu) ise üçüncü oldu.

Yarışmada, Harun Güneş, Yağmur Mavituna, Murat Can Ateş, Yağmur Aslan, İrem Yıldız, Büşra Dilmaç, Gülseren Şahin, Pınar Tav, Hanife Şahin, Betül Düşünceli, Şefika Uluçay, Ayşenur Vermez, Sıla Göden, Muhammet Mustafa İnanç, Safiye Uzar, Erkan Parlak'in eserleri ise mansiyona layık görüldü.

Yarışmaya katılan resimler gelecek haftalarda belirlenecek bir alanda sergilenecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!