Hayvan hakkını korumayana oy yok

Güncelleme Tarihi:

Hayvan hakkını korumayana oy yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2018 10:38

Hayvan hakkını korumayana oy yok

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Hayvan Koruma Derneği üyeleri doğayı ve hayvanların yaşam haklarını korumayan siyasilere oy vermeyeceklerini duyurdu.

Türkiye genelinde hayvansever kuruluşlarının temsilcileri 'Doğayı ve hayvanların yaşam haklarını korumayan siyasilere oy yok kampanyası' başlattı. Isparta'da Hayvan Koruma Derneği üyeleri Kaymakkapı Meydanı'nda ellerinde pankartlarla kampanya duyurusu yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Dernek Başkanı Aynur Gül Asem, siyasi partilerin adaylarını ziyaret ederek, hayvanların yaşam hakkı ve doğayı koşulsuz koruyacak uygulamaları da içeren bir yasa tasarısının hazırlanması için destek olacaklarına söz vermelerini isteyeceklerini söyledi.

Aynur Gül Asem, "7 milyonu aşkın can yoldaşının, doğa ve hayvan hakları savunucusunun yıllardır 'Hayvanları Koruma Kanunu'nun TCK kapsamına, resmi sivil ayırmadan herkesi kapsayacak şekilde geçirilip, hayvana esarete, şiddete, sürgüne, öldürmeye son verilsin, ağır cezalar getirilsin çağrılarına sessiz kalan sürgün, ölüm yasa tasarılarıyla sürekli olarak hayvan hakları savunucularını tehdide maruz bırakan siyasi partilere ve adaylara oy yok' diyoruz. Oylarımız doğa ve hayvan haklarını savunacağına söz veren, bunun için çalışmalarına seçim kampanyası süresince ve sonrasında devam edecek adaylara ve partilere olacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!