Hayrabolu’da 4 Tesis Birden Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Hayrabolu’da 4 Tesis Birden Açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2015 17:06

AÇILIŞIN ARDINDAN BAŞKAN ALBAYRAK, ÇEŞMELERDEN AKAN SUDAN BİRER BARDAK SU İÇTİLER.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Hayrabolu ilçesinde yaptırılan İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Tesisleri ile Evsel Atık Su Arıtma Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Hayrabolu Belediyesi bahçesinde düzenlenen açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılışa, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, Emre Köprülü, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ve ilçe belediye başkanların yanı sıra kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yen yapılan yatırımlarla Hayrabolu’nun alt yapı sorunlarının büyük oranda çözüldüğünü ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “2015 yılının başında sık sık temel atma ve açılışlarda halkımızla birlikte olacağımızı söylemiştik. Ve sözümüzü yerine getiriyoruz. Bugün Hayrabolu için tarihi bir gün. Hayrabolu artık köy ilçesinden kurtulup modern bir ilce havasına kavuşuyor. Hayrabolu’nu hiçbir deresine artık kanalizasyon akmayacak, hiçbir deresinde pislik olmayacak. İlçelerdeki projelerimize, yatırımlarımıza ve açılışlarımıza bugün Hayrabolu ile devam ediyoruz. Hayrabolu’da uzun yıllardan beri kullanılan, ömrünü yitirmiş en önemlisi de kanserojen madde içeren asbest boruları halkımızın sağlıklı su tüketmesi adına yenileriyle değiştirdik, değiştirmeye devam ediyoruz. Diğer taraftan kanalizasyon ve yağmur suyu hatları yaptık, yapıyoruz. Altyapı sorununu büyük ölçüde çözdük. Hayrabolu’nun en büyük ihtiyaçlarından biri olan evsel atık su arıtma tesisini de bugün aynı anda hizmete açıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz 11 ilçemizle birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet kalite belgesi olan bir büyükşehir olma hedefindeyiz bunu da başaracağız. Hayrabolu’da diğer ilçelerimiz gibi hizmetin en kalitelisini sonuna kadar hak ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak merkezde Süleymanpaşa’da Batı Atık Su Arıtma Tesisi ile Barbaros Atıksu Arıtma Tesisinin ihalesi yapıldı. Ergene’de Sağlık Mahallesi Yeşiltepe Mahallesi’nin altyapı çalışmalarını kapsayacak ihale bugün yapıldı” dedi.
Bugünkü açılışla birlikte 50 kilometre daha asbestli boru stoku azaldığını belirten TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, “Hayrabolu en büyük sorunlarında biri olan içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu tesisleri büyük oranda tamamlandı. Arıtma tesisleri de tamamlandı. TESKİ olarak Hayrabolu’nun altyapı eksiklerini büyük ölçüde tamamlamış bulunuyoruz. Yeni borular döşendi. Böylece ilçemiz asbestli borulardan kurtulmuş oldu. Başkanımız bize, ‘Büyükşehir’in sınırları içerisinde asbestli boru istemiyorum’ diye bir talimat verdi. Artık yaptığımız çalışmalarla bunu en aza indirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Hayrabolu için en büyük sorunlardan biri olan alt yapı sorununu bu tesislerin açılmasıyla büyük ölçüde giderdiklerini söyleyen Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, “Göreve geldiğimiz günden beri belediye olarak vatandaşlara en iyi hizmeti gösterme gayreti içerisinde olduk. Hayrabolu’da buğun tarihi gün yaşanıyor. Yağmur suyu hatlarını projelerimize ilave ederek çalışmalarımızı tüm hızla devam ettik. 500 günde programladığımız işlerin yüzde 75’ini gerçekleştirdik vatandaşlar emin olsun ki 5 yılın sonunda söz verdiğimiz tüm vaatleri yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Hayrabolu İlçesi içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu tesisleri ile Evsel Atık Su Arıtma Tesisi kurdelenin kesilmesiyle hizmete açıldı. Açılışın ardından Başkan Albayrak, çeşmelerden akan sudan birer bardak su içtiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!