Haymana'da Suriyeli çocuklar aşılandı

Güncelleme Tarihi:

Haymanada Suriyeli çocuklar aşılandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 12:39

Haymana'da Suriyeli çocuklar aşılandı

Haberin Devamı

Yavuz ÇİFÇİ/HAYMANA(Ankara) (DHA)- ANKARA'nın Haymana İlçesinde yaşayan Suriyeli ailelerin çocuklarına hastalıklardan korunmaları için sağlık ekipleri tarafından aşı yapıldı.
Haymana Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri, ilçede yaşayan 0-5 yaş arasındaki Suriyeli çocukları kızamık, difteri, boğmaca, hepatitB ve kabakulak hastalıklarına karşı aşıladı. Haymana Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Gökçen Atamil, yaptığı açıklamada, aşı uygulamalarının hem gezici hem sabit ekiplerle yapıldığını belirtti. İlçede üçüncü tur aşı uygulamalarının devam ettiğini belirten Atamil, şunları söyledi:
"Toplumda, özellikle bebek ve çocuklarda aşı ile önlenebilir hastalıkların ortaya çıkışını engellemek, bu hastalıklardan kaynaklanan ölümlerin ve sakatlıkların önüne geçmek için tüm çocukları aşılamayı hedefledik. Hem kendi çocuklarımız gibi kabul ettiğimiz Suriyeli çocukları, hem de kendi çocuklarımızı aşı ile önlenebilir hastalıklara karşı korumak için yüksek aşılama hızlarına ulaşılması, bunun sürdürülmesi ve gerekli durumlarda eksik aşı tamamlama ve hızlandırma çalışmaları ile destek aşılama çalışmalarının yapılması son derece önemlidir."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!