Haymana’da Grafik Ve Animasyon Kursu Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Haymana’da Grafik Ve Animasyon Kursu Açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2015 14:28

Haymana İlçe Halk Eğitim Merkezi, vatandaşların bilişim teknolojileri becerilerini zenginleştirmeye yönelik “Grafik ve Animasyon Kursu” açtı.
Haymana İlçe Halk Eğitim Merkezi gençlerin ilgisini çekecek ve yeni istihdamlar yaratmak için bir kurs daha açtı. Haymana Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muzaffer Yıldız kurs açılışında yaptığı konuşmada, “Bilgisayarların ve internetin günlük hayatımızın bir parçası halini aldığı bilgi çağındayız. İnsanlar bilgi ve iletişim teknolojilerini kişisel, ticari, resmi veya eğitim faaliyetleri gibi pek çok amaç için kullanmaktadır. Bilgisayar ve internet dünyasında var olanı kullanan tüketiciler olmanın ötesine geçerek teknolojide üretici konumuna gelmek için çeşitli bilgisayar programlarının öğrenilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
Halktan gelen talepler doğrultusunda Halk Eğitim Merkezi bünyesinde “Grafik ve Animasyon” kursu açıldı. 128 saatlik bir beceri geliştirme eğitimi verilecek olan kurs 20 Ekim 2015 tarihinde, Halk Eğitim Merkezi-İnternet Erişim Laboratuvarında 19 kişilik ilk öğrenci grubuyla başladı. Bu kurs programı 22 Aralık 2015 tarihine kadar sürecek ve başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verilecek.
Grafik ve Animasyon Kursu kapsamında, bilişim teknolojileri öğretmeni tarafından; Adobe Fireworks, Adobe Photoshop ve Adobe Flash eğitimi veriliyor. Kursiyerlerin bu eğitimin sonunda, grafik ve fotoğraflarla temel işlemleri yapabilmesi, temel düzeyde animasyonlar oluşturabilmesi hedefleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!