Hayırseverden Turgutlu'ya sağlık yatırımı

Güncelleme Tarihi:

Hayırseverden Turgutluya sağlık yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 17:32

Hayırseverden Turgutlu'ya sağlık yatırımı

Haberin Devamı

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'ndeki eski 82'nci Yıl Devlet Hastanesi bahçesi içinde hayırsever işadamı Reşat Akan'ın katkılarıyla yapılacak sağlık merkezinin temeli atıldı.
Turgutlu eski belediye başkanlarından Raşit Akan'ın kardeşi olan ve yaklaşık 55 yıldır İzmir'de yaşayan işadamı Reşat Akan'ın memleketi Turgutlu'ya yaptıracağı sağlık merkezinin temel atma törenine Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, MHP'li Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, hayırsever işadamı Reşat Akan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Turgutlu İlçe Sağlık Müdürü Osman Nacaroğlu, Turgutlu Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Murat Yücetürk, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yaklaşık 1 buçuk milyon TL'ye bir yılda tamamlanması hedeflenen bina Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Eğitim Salonu olarak kullanılacak. Sağlık merkezinin aile sağlığı kısmına 'Reşat Akan', toplum sağlığı kısmına ise hayırseverin eşi 'Muzaffer Akan'ın ismi verilecek.
Turgutlu'da sağlık yaşam merkezini de içinde bulunduran aile sağlığı ve toplum merkezi yaptırmayı arzu ettiklerini söyleyen İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, "Tam bir tesadüf oldu. Hayırseverimiz de böyle bir hayır işi yapmak istediğini söyleyince, bütün ihtiyaçları içinde barındıran bir merkezin yapılması imkanı ortaya çıktı. Kendilerine teşekkür ediyorum." diye konuştu. Hayırsever Reşat Akan ise Turgutlu'da bir hatıra bırakmak istediğini belirterek "Bu yapı ile Turgutlu ile bir bağımız olacak diye düşünüyorum. İnşallah bütün ihtiyacı olanlara bir faydası olur ümidiyle elimizden gelen tüm imkanları kullanmaya çalışıyoruz. Sonuna kadar gönülden yapmak arzusunda olduğumu sizlere belirtiriyorum" dedi.
FARKLI BİRİMLER HİZMET VERECEK
Konuşmaların ardından Başkan Turgay Şirin, hayırsever Akan'a ilkokul diplomasını hediye etti. Törende kurban kesilirken, sağlık merkezinin temeli dualar eşliğinde Kaymakam Uğur Turan, Belediye Başkanı Turgay Şirin, hayırsever işadamı Reşat Akan, İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay tarafından atıldı. Hizmet binası bünyesinde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) birimi, evlilik öncesi danışmanlık hizmeti, gebe sınıfı eğitimi, obezite birimi, sigara bağımlılığı ücretsiz ilaç ve danışmanlık birim hizmetleri verilecek.

Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!