Hayırlı olsun

Güncelleme Tarihi:

Hayırlı olsun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 1997 00:00

Sanlı SARIALİOĞLU
Haberin Devamı

Bu San Marino'nun uluslararası maçlarda ne işi var, doğrusu anlamak çok güç. Garip bir takım, gariban bir takım. 11 kişi hep birlikte elele kolkola kendi kalelerini koruyorlar. Mümkün olduğu kadar az gol yemeye çalışıyorlar. Bunu başarırlarsa mutluluktan dört köşe oluyorlar.

Biliyorsunuz bunlar ilk gollerini bir önceki şampiyonada bize attılar. İlginçtir, ilk puanlarını da bizden aldılar. Ben o maçta burada değildim. Bunu nasıl becermişler hayret.

Aslında böyle bir takıma karşı oynamak hiç de kolay değil. Yenemezsen süngünün ucundasın, yenersen ne alkış, ne de övgü. Önemli olan ilk golü atmak. Gelgelelim o golü atana kadar da göbeğin çatlar. Nitekim dün de öyle oldu. İlk golü biz değil, onlar kendi kalelerine attılar. Bilemiyorum belki de nasıl olsa yenileceklerini bildiklerinden kurdelayı önce onlar kestiler. Devamı da peşinden geldi.

Bu maçın eleştirisi olmaz. Böyle bir rakip karşısında oyuncularımıza laf söylenmez. Biraz oynadılar, biraz gol attılar, biraz gırgır geçtiler. Mustafa Denizli'ye de tek kelime edemeyiz. Hele hele ‘‘Ahmet niye oynadı, Mehmet niye oynamadı’’ kesinlikle diyemeyiz. Ülkemizden 10 ayrı takım çıkarsak sonuç bundan farklı olmaz. Bir milli maç kazandık işte hepsi bu. Hayırlı uğurlu olsun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!