Hayır Aziz Bey'le kanka olmam

Güncelleme Tarihi:

Hayır Aziz Beyle kanka olmam
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2011 00:00

“ O tür bir ilişki içine girmem. Sayın Adnan Polat’ın F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile ilişkisi başka, benim ilişkim başka olacaktır.”

Haberin Devamı

Soyunma odasına yılda 1 kez, takımı tebrik etmek için inerim.

DAVETİYE 13 Mayıs 2011 tarihini taşıyordu.
14 Mayıs’ta sarı kırmızılı kulübün genel kurulu vardı. Ve seçim sonucu yeni başkanı belirleyecekti.
Ünal Aysal, Turgay Kıran ve Mehmet Helvacı’dan biri başkan olacaktı.
13 Mayıs’ta davet elime ulaştı.
Davetiye büyük bir nezaketle kaleme alınmıştı.
“Seçim sonucu ne olursa olsun, bu dönemdeki yakınlığımız çok hoş bir anı olarak hafızamdan hiç silinmeyecek. 15 Mayıs Pazar günü brunch’ta birlikte olmak ve dönemin sohbetini yapmaktan ayrı bir mutluluk duyacağım.
Sevgi ve saygılarımla”
Ünal Aysal
Az sonra okuyacaklarınızı Sayın Aysal’a verdiğimiz söz gereği o günlerde yazmadık.
Sadece ben değil, o davete katılan gazetelerin tüm spor müdürleri. Aysal 24 Mayıs tarihine kadar konuşulanların yazılmamasını istedi.
Süre doldu. Ve ben de kaleme sarıldım.

Haberin Devamı

Son derece akıllı

Önce Aysal hakkındaki izlenimlerimi aktarayım.
Son derece zeki bir başkan.
Kararlarına duyguları değil, aklı ve mantığı yön veriyor. Konuştukça bunun ipuçlarını yakalıyorsunuz.
Her adımında, her sözcüğünde profesyonelliğinden izler var.
Son derece enerjik. Spor yaptığı her halinden belli. Haftanın 5 günü en az 1 saati spor salonunda geçiyor.
Kolay sinirlenen biri değil. Ama otoritesini daha ilk el sıkışmada size hissettiriyor.

Sınırları o çiziyor

Ama konuştukça ne kadar içten olduğunu algılıyorsunuz.
Ve ilk bakıştaki o önyargınız birkaç dakikada dağılıveriyor.
Şimdi dilerseniz sözü Ünal Aysal’a bırakalım.

Soyunma odasına inmem

Hayır ben Aziz Yıldırım ile “kanka” olmam. O tür bir ilişki içine girmem.  Sayın Polat’ın, -ki o da bu bu ilişkide Galatasaray’ın menfaatlerini gözetti- Aziz Yıldırım ile ilişkisi başka benim ilişkim başka olacaktır. Hayır soyunma odasına da inmem. Galatasaray Başkanı olarak belki senede bir gün inerim. O da takımı tebrik etmek için.

Arda’yı tutamayız

Arda gitmeyi istiyor. Gitmek için de ayağa kalkmış. Böyle düşünen birini tutabilir miyiz. Konuşacağız. Önce teknik direktör, gerekirse sonra da ben.  Takımdan 8-9 oyuncu gidecek. Ama bu oyuncular kötü diye değil, duygusal hasarlı diye gidecek.

Haberin Devamı

Şiddeti körüklemem

Ben demeçlerimle şiddeti körüklemem. Galatasaray’ın haklarını korumak için dahi o tür gergin açıklamalar yapmam. Fenerbahçe’ye bakıyorum, ya da diğer takımlara saha içinde birbirlerine sarılıp kenetleniyorlar. Bu takımlar winner takımlar. Yani kazanan takımlar. G.Saray’da da bu oluşacak.

3 yıl için geldim

Ben 3 yıl için geldim, yaşım 70. İlerisini düşünmüyorum. Bu benim avantajım. Geleceğe dönük kişisel yatırım yapmam.

Borca karşılık bankalar 1.1 milyar TL temlik koymuş

Galatasaray’ın banka borcu 120 milyon dolar. Bu borca karşılık bankaların koyduğu temlik 1.1 milyar Türk Lirası. Bu olmaz. Ama olmuş. Eğer banka ile masaya oturursanız, banka masadaki her şeyi ister. Eliniz zayıfsa siz de kabul edersiniz. Şimdi biz bankalarla oturup konuşacağız. Çünkü dünyanın her yerinde teminat 1’e 2’dir. Burada adaletsiz bir durum söz konusu. Eğer bu durum düzelmezse biz de yurt dışından bu işe bir çözüm üretiriz.

Haberin Devamı

Hisseleri Turgay Ciner alacaktı

AIG’deki hisseleri G.Saray adına aldım. Yoksa Beşiktaşlı, Turgay Ciner satın alacaktı

AIG’deki o hisseleri ben G.Saray adına aldım. AIG C grubu hisselere de sahipti. Bu şu demek, G.Saray, o senetler AIG’nin elinde olduğu sürece hiçbir karar alamazdı. 9 milyon doları C grubuna olmak üzere ben 32.5 milyon dolara o  hisseleri aldım. G.Saray 1 yıl sonra hisseleri benden alacaktı. Ama para olmadığı için alamadı. Aradan 2 yıl geçti. Özhan Canaydın geldi ve bana o hisseleri -ki o zaman hisselerin piyasa değeri 37 milyon dolara yükselmişti- Turgay Ciner’in alacağını söyledi. “Biz sonra kendisinden alacağız” dedi. Hayır dedim satmadım. Ciner, Beşiktaşlı ve başarılı bir işadamı, çok karlı bir yatırım olacaktı onun için. O hisseler için sadece yasal temettü aldım. Ve hisselerden G.Saray ayrıca 5 milyon dolardan fazla para kazandı.

Haberin Devamı

Biz Mircea Lucescu’ya kelek attık

Lucescu  ile ben konuştum. O da G.Saray’a gelmeyi çok istedi. 1 yıl daha sözleşmesi var ve o sözleşmeyi feshetmesi büyük mali külfet getiriyor. Niye Lucescu ile konuştum? Birincisi başarılı bir teknik adam. İkincisi ben çalışacağım, profesyonelin kartvizine bakarım önce ne kadar başarılı diye. Lucescu başarılı. Ayrıca biz ona (G.Saray) kelek attık.

3 yıl Türkiye’de yaşayacağım

3 yıl boyunca yani başkanlık süresi boyunca Türkiye’de yaşayacağım. Benim tercihim hep aynı. Forma konusunda tavrım belli. Ben parçalı formanın hayranıyım.   O formanın giyilmesini isterim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!