Hayatınızı değiştirin

Bir hayal kurmak... Bir hayali olmak... Yeni bir iş, yeni bir düzen veya yeni bir adım fark etmez... Bir konuda çaba göstermek, bir sonuç için sebep olmak...

Çalışmak, çabalamak ve yeni ortama uyum sağlamak için uğraşmak veya hiç çaba göstermeden kaybolmak...

Hayat maalesef önümüze hazır bir tabakta sunmuyor yaşanılası düzeni. İstediğimiz yemek ne ise, nasıl bir şekilde ve lezzette yemek istiyorsak, yemeğin tabağa ulaşması için çaba göstermek zorundayız.

Her hayatın bir iniş ve çıkış dönemi var. Kendi çapında herkes bir dönemi standart yükseltmek veya depolamak için kullanıyor. Örneğin iki yıl boyunca bir konuda çalışıyor, uzmanlaşıyor, tecrübe kazanıyorsunuz. Sonra bir aksilik bir terslik oluyor, ya işinizi ya konumunuzu ya da yaşadığınız yeri değiştiriyorsunuz. Bir durma, nadasa kalma, kendini dinleme durumuna geçiyorsunuz. Bir anlamda beyin detoksu yaşadığınız bu zaman sizi yakında gireceğiniz diğer kanala hazırlıyor.

Negatif elektrikler gidiyor üstünüzden, kapsama alanınız genişliyor, ya çocuğunuzu büyütüyor, ya yeni bir proje için tohum dikiyor, ya da besliyorsunuz kendinizi. Sonra ne oluyor peki? Daha güçlü kalkıyorsunuz ayağa eskisinden, daha dirençli, daha bilgili...

Peki hiç çaba göstermeden bir şeyler bekleyenler, girdikleri hayatlardan anında kendileri için çözüm bekleyenler ne oluyor? Kendi kendilerini yok ediyorlar, beş saniye içinde, o meşhur dizide olduğu gibi... Hadi bakalım ben yaptım sizde yapın...

"Bavulunuzu hazırlayın, ama hayalleriniz için"

Bir kutu yapın benim gibi, üzerine bir etiket yapıştırın, ailemin geleceği kutusu olsun adı. Listeleyin, zaman koyun, hedef koyun, ne zaman ne olması gerekiyor, ne zaman neye sahip olmak istiyorsunuz, ne zaman, nerede, nasıl olmak istiyorsunuz bunarı tek tek yazın. Gerçekleşeceğine olan sonsuz inancınızla yazın her umudunuzu.

Yazın hadi hepsini, yazın değiştirin hayatınızı... Bir şeyi unutmayın ama gerçekten isteyin.

Hani bebeklerimizi sevdiğimiz yer var ya iki göğsümüzün arasındaki, tam oradan çıksın dilekleriniz, tam o yoğunlukta yazın. Yansın orası, tıpkı benim bu yazıyı yazarken yandığım gibi... Atlayın şimdi arabanıza gidin içinizden geçen yere, sarılın sevdiklerinize.

Geç kalmayın, yarın ne olacağını kim bilebilir ki?

23 Nisan çocuklarına çikolata kursu

Mövenpick Hotel İstanbul, dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, 7-14 yaş arası çocuklar için çikolata yapımı kursu düzenliyor. Mövenpick Hotel İstanbul’un baş şefi Maximilian J. W. Thomae ve pastane şefi Yücel Akbaş tarafından, 23 Nisan 2007, pazartesi günü saat 13.00-15.00 ve 16.00-18.00 saatleri arasında uygulamalı olarak verilecek olan kursta, çikolata eritme, saklama ve kalıp çikolata yapma gibi bilgilerin yanı sıra beyaz ve siyah çikolata yapımı, çikolata ile meyve ve fındık kaplama öğretilecek.

Bilgi için: (0212) 319 29 29

ÇOCUK KİTAP

Pocoyo Serisi

Çocukların eğlenirken öğrenmelerini sağlayacak bir kitap. İş Bankası Kültür Yayınları, Lara Jones’un kaleminden bu resimli seriyle bir yandan bebeklere renkleri, şekilleri ve kelimeleri öğretirken diğer yandan da zeká gelişimlerine yardımcı oluyor. Bu keyifli kitapla çocuklarınız çok şey öğrenecek.

KİTAP

Çocuk Sağlığı Rehberi

Prof. Dr. Murat Tuncer tarafından kaleme alınan bu güzel kitapta hamilelik döneminden ilk aylara, hastalıklardan çocuk hakları sözleşmesine kadar pek çok bilgiyi bulacaksınız. Hamilelik döneminden itibaren başucu kitabınız olacak bu eseri mutlaka edinin.

Bilgi için: Agora Kitaplığı

Tel: 0212 243 96 26


MEKAN

Balık

severlerin yeni tutkusu


Taze balık çeşitleri, sıcacık balık çorbası ve geniş meze çeşitleri ile Kardeşler BayBalık Restoranı sizin ve çocuklarınızın ilgisini çekebilir. Çocuklar için hazırlanmış özel mönü ile bir türlü balık yediremediğiniz çocuklarınız bile balık tutkunu olabilir. Kardeşler BayBalık restoranı, güler yüzlü personeli ve uygun fiyatlarıyla kaliteyi sizlere ulaştırmayı hedefliyor.

Adres: Akkirman Sok. No: 38/1 Nişantaşı / İstanbul

Tel: (0212) 291 15 66 - 291 15 67


SİNEMA

Asterix

Vikinglere Karşı


1968 yılından bu yana albümleri 111 dilde satılan ünlü çizgi roman serisi Asterix, bu kez animasyon maceralarıyla karşımızda. 500 kişilik bir ekip tarafında 4 yılda tamamlanan filmin Türkçe seslendirme kadrosunda Cengiz Küçükayvaz, Emre Altuğ ve Ali Poyrazoğlu gibi ünlü isimler yer alıyor. Stefan Fjeldmark ve Jesper Moller’in yönetmenliğini üstlendiği filmin konusuna gelince: Galya köyünün şefi, Kuduriks’i cesur bir savaşçı yapmak amacıyla en çok güvendiği iki savaşçısı, Asterix ve Hopdediks’e teslim eder. Ancak Kuduriks gölgesinden bile korkmaktadır. Bu sırada korkunun ne olduğunu keşfetmek için deniz aşırı ülkelere sefere çıkan Vikinglerin yolları Asterix’in köyüne düşer. Bakalım köyde neler olacak? Asterix Vikinglere Karşı 20 Nisan 2007’de vizyonda.

KONSER

Çocuklara özel konser

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, 20-21 Nisan tarihlerinde Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’yla birlikte iki ayrı konser veriyor. Doğuş Çocuk’un genç yetenekleriyle, Türkiye’nin en köklü orkestrasının ve deneyimli müzisyenlerinin birikimini bir araya getiren konser, çocukların aileleri ve Atatürk gençliği için gerçek bir gurur tablosu oluşturuyor. Bu konser; Türk çocuğunun çağdaş kimliği, Atatürk cumhuriyeti ve ulusal egemenliği sahiplenmesi, sosyal ve kültürel yönleriyle gelişmiş bir neslin önemini ortaya koyması açısından da dikkat çekiyor.

Manici Kasrı

HAFTA SONU KAÇIRMAYIN

Manici Kasrı; Kazdağı eteklerinde, uçsuz bucaksız zeytinlikler, badem ve incir ağaçları arasında şehirden uzak birkaç gün geçirmek isteyenler için, konforlu seçenek sunan bir butik otel. Otantik taş mimari üslupla, yıkılmış eski bir zeytinyağı fabrikasının taşları, ahşap kolon ve kirişleri kullanılarak inşa edilmiştir. Yazları hizmet veren özel plajıyla ve çevre güzellikleriyle Manici Kasrı sizleri bekliyor!

Adres: Yeşilyurt Köyü Küçükkuyu / Çanakkale

Tel: (0286) 752 17 31


Prematüre

bebeklere özel bez


Bebek bezi firması Molfix, şimdi de erken doğan bebekler için ürettiği bebek beziyle dikkat çekiyor. Molfix Prematüre, bebekler ve ebeveyneler için önemli bir ihtiyaca cevap veriyor. Yumuşak dokusu sayesinde bebeğinizin hassas cildini koruyan Molfix Prematüre, sessiz ve kolayca açılan yan bantlarıyla bebeğinizin uyanmadan tatlı bir uyku uyumasını sağlıyor. Bu arada Molfix sponsorluğu’nda iki kategoride düzenlenecek olan fotoğraf yarışmasıyla "en yaramaz ve en afacan" bebekler seçiliyor. Yarışmaya bebekleriyle katılmak isteyen anne-babalar, bebeklerine ait seçmiş oldukları üç adet fotoğrafla birlikte, 17-26 Nisan tarihleri arası İçerenköy Carrefour Alışveriş Merkezi’ndeki yarışma standına gelerek başvurularını yapabilecekler.
Yazarın Tüm Yazıları