Hayatının senaryosunu yazdı

Dilara Altınkan, 25 yıl İstanbul’da yaşadıktan sonra, biraz da eş durumundan İzmir’e yerleşen farklı ve özel bir kişilik.

Haberin Devamı

Finans kökenli olmasına rağmen, tiyatro, iletişim ve kuantum yaşamında her zaman önemli yer tutmuş. İzmir onu başarılı bir yaşam koçu eğitmeni, kişisel gelişim tasarımcısı olarak tanıyor. “Belki milyonlarca insanı değiştiremem ama o insanlara dokunacak, onların hayatlarında önemli değişimleri gerçekleştirecek yaşam koçlarını yetiştirebilirim” diyerek, insana olan umudunu koruyor ve bu uğurda çalışmaya devam ediyor. Küçükken geçirdiği birkaç önemli kaza ruhunda ve düşünce sisteminde önemli değişimler yaşatmış. İnsanın en dipteyken en büyük patlamayı yapabilecek potansiyelinin en doruğunda olduğuna inananlardan. Hayatı da hedefler üzerine kurulu diyebiliriz. Neden mi? Eşinin boyunu, kilosunu, karakterini, çocuklarının cinsiyetini, yaş aralığını, isimlerini bile önceden planlayacak ve hedeflediği şekilde yaşayacak kadar içgörüsü yüksek. Pozitif enerjisiyle de dikkat çekiyor. Sıradışı mı, evet
hem de çok... B planı olarak kurduğu koçluk merkezi bugün onun A planı ve her zaman ulaşılabilecek büyük ve güçlü yeni hedefleri var.

Haberin Devamı

Hayatının senaryosunu yazdı

KİMDİR

Adı: Dilara Altınkan

İşi: Koçluk merkezi kurucu ortağı.

Eğitimi: Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi Ekonomi ve İstanbul Üniversitesi işletme Fakültesi mezunu.

Doğum yeri ve yılı: Ankara, 1969

Medeni durumu: Bilgisayar mühendisi Sıtkı Altınkan’la evli. Azizcan (11) ve Elif (9.5) isimlerinde iki çocuk annesi.


HAYAT FELSEFESİ

Öncelikle herkesin bir yaşama amacı olmalı. Yaşadığımız olumlu ya da olumsuz olaylardan ders almalıyız. Herkesin inişleri ve çıkışları olabilir. Sahip olduklarımıza şükretmeliyiz.

OTOMOBİL

İstanbul trafiğinde yetiştim

İlk arabam 1997 model mavi renkli Uno S idi. Şu anda 2012 model beyaz Toyota Corolla kullanıyorum.

İstanbul trafiğinde yetiştim. Bu nedenle iyi bir sürücüyüm. Ama otomobil benim için yalnızca bir araç. Çok fazla direksiyonda olmaktan hoşlanmam.

Tabela, hız ve kemer konularına çok dikkat ederim. Bu konuda titizim.

Bir arabadan öncelikli beklentim güvenli olması. Sık seyahat eden bir aile olduğumuz için bagajın ve iç hacminin geniş olması, yedek parça ve servis kolaylığı da önemli.

Haberin Devamı

BESLENME

Muhteşem salatalar yaparım

Kahvaltı çok önem verdiğim bir öğün. Atlamam. Çay, peynir, domates, zeytin, yumurta, yeşillik yemekten hoşlanırım. Çay ve peynir olmazsa olmazımdır.

İş yoğunluğu nedeniyle öğlenleri işyerinde yiyorum. Eğitim vereceksem hafif beslenirim. Meyve ya da salata yerim. Çoğunlukla geçiştiririm. Ayran-simit ya da peynir-simit ikilisini severim.

Akşam yemeği tüm ailenin buluştuğu öğün. Bu nedenle çok önemli. Birkaç çeşit ana yemek ve salatanın olduğu geniş mönü hazırlarız. Ailece sohbet ederek yemeğimizi yeriz.

Yemek seçmem. Balık, enginar ve salatayı çok severim.

Mutfakla aram çok iyi. Anne tarafım Bolulu. Oradan gelen bir yeteneğim var. Hamur işleri hariç tüm yemekleri çok iyi yaparım. Salata konusunda uzmanım. Arkadaşlarım, ‘Salatan muhteşem, kimse senin gibi yapamıyor’ der. Yılbaşında fırında hindiyi çok güzel yaparım. ‘Anneanne çorbam’ da meşhurdur.

Haberin Devamı

Hayatının senaryosunu yazdı

MEKAN

Hijyen, güleryüz ve servis

Urla Yolu’nda ailecek çok sevdiğimiz balık pişiricisi Alyanak Restoran, aklıma ilk gelen yer. İzmir’de Tavacı Recep Usta’ya herkes gitmeli. Öğle yemekleri için Kırçiçeği iyi. Alin’s ve Topçu’nun mutfaklarını beğenirim. Çeşme’de Kumrucu Şevki’yi öneririm. İstanbul’da yıllarca yaşadım. Sahil yolunda çok güzel kebapçılar var. Anadolu Kavağı’nda muhteşem balık restoranları mevcut. Ortaköy Şampiyon’da kokoreç veya midye yenebilir. Üniversiteyi Kıbrıs’ta okuduğum için mutlaka şeftali kebabı yemenizi tavsiye ederim. Cunda’da ise papalinayı mutlaka tatmalısınız. Bir mekanda aradığım en önemli üç şey hijyen, güleryüz-ilgi, hızlı servis.

Haberin Devamı

SPOR

Milli takımı tutuyorum

Özellikle yaptığım bir spor maalesef yok. Ev ve işyeri arası yakın olduğu için yürüyerek gitmeyi tercih ediyorum. Ailem koyu Fenerbahçeli. Ben de evlendikten sonra soranlara, ‘Fenerliyim’ diyorum. Ama aslında, ‘Milli takımı tutuyorum’ demem daha doğru.

TATİL

Yeni bir şeyler keşfetmek

Her yıl en az bir defa ailemle birlikte tatil yapmayı tercih ediyorum. Bayramlar günümüzde ne yazık ki tatil fırsatı olarak değerlendiriliyor. Çeşme, Marmaris, Dalyan ve Antalya’ya kadar kıyı şeridini gezmekten hoşlanırım. Karadeniz turu ve gemi yolculuğu yapmak istiyorum. Tatil benim için eğlencenin yanı sıra bir keşif. Bir tatil köyüne kapanmaktan hoşlanmam. Gittiğimiz yerin güzel yerlerini ve değişik lezzetlerini keşfetmek isterim.

Haberin Devamı

Hayatının senaryosunu yazdı

HOBİ

Tam bir kitap kurduyum

İşim hobim gibi bir şey. Çünkü işimle ilgili haftada en az bir kitap okuyorum. İnternetteki araştırmaları takip ediyorum. Gündemi çok iyi izlerim. Bunun dışında hamurdan, seramikten çiçek yaparım. El işi yapmaktan ve örgü örmekten hoşlanırım.

Müzik benim için çok önemli. Enstrümantal klasik müzik veya meditatif müziklerden hoşlanırım. Piyano çalmayı çok isterdim.

Kitap benim için bir tutku. Kokusunu bile çok severim. Geniş bir kitap arşivim var.

Eskiden kalma pul koleksiyonum var.

Ortaokul, lise ve üniversitede tiyatro oynadım. Hatta ekip olarak bir ödülümüz de var. Bu uğraş bana tiyatral bir yetenek kazandırdı. Mesleğim gereği, gerçekçi canlandırmaları yaşatabiliyorum. Tiyatro, ses tonu ve diksiyon konusunda da bana çok faydalı oldu. Bunlar da iletişim yeteneğimi güçlendirdi.

KARİYER

B planıydı A planı oldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nü bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi’nde de İşletme okudum.

İş yaşamına 1995’te uluslararası bir denetim firmasında denetçi olarak başladım.

Sonra bir bankada 6 yıl uzman yardımcısı olarak görev yaptım.

Ardından nişanlandım, İzmir’e geldim. Hayatımda her şeyim hedefliydi. Hedeflerimi yazdığım bir defter vardı. Eşimin fiziksel özelliklerinden karakter özelliklerine, hatta çocuklarımın yaş aralığına kadar her şeyi planlamıştım. Çocuklarımın adı da planlıydı. ‘Önce oğlum olacak, adı da kayınpederimin ismi olacak’ dedim. ‘Kızımın adı da Elif olacak’ dedim. Çok şükür hepsi de istediğim gibi oldu. Bir şeyi gerçekten istersen olur.

Hep kendi işimi yapmak istemiştim. Eşim özel bir firmanın bölge müdürüydü. B planı olarak bu işi kurmuştuk. Şimdi bu iş A planı oldu. 2008’den itibaren kişisel gelişim sektöründe kendi işimi yapıyorum. Bu işin eğitimini aldım, bu işte başarılı olacağıma inandım.


TOPLANTI

Her akşam toplanırız

Haftada bir yarımşar saat toplanır, planlamalarımızı yaparız. Gün sonunda ise mutlaka değerlendirme toplantımız olur. İş planlarımızı belirleriz.

GÜNE BAŞLANGIÇ

Her gün 8 saat uyurum

Akşamları 24.00’ten önce yatamıyorum. Ama mutlaka sekiz saat uyurum. 09.00 gibi evden çıkarım. İşyerine gelince mutlaka bir Türk kahvesi içerim.

MODA

Moda koçum olsun isterdim

Film ve dizilerde oynayan oyuncular için alışveriş yapan, onları giydiren kişiler var. Ben de bu tarz bir moda koçuyla çalışmak isterdim.

Hazır giyimi severim. İpekyol ve Spazio’nun ürünlerini çok beğeniyorum. Canlı ve sıcak renkleri tercih ederim.

Alışverişe annemle çıkmayı seviyorum. Çok güzel tercihler yapıyor.

TEKNOLOJİ

Kullanırım ancak sevmem

Teknolojiyi zorunda olduğum için kullanıyorum. Telefon benim için bir konuşma ve maillere bakma aracı. Eskimeden değiştirmem. Eşim bilgisayar mühendisi olduğu için teknolojik ürünler konusunda ona danışırım.

ASTROLOJİ

Astrolojiye merakım var

Astrolojiyle yakından ilgiliyim. Boğa burcuyum. Aylık olarak yıldızları ve rotasyon tarihlerini takip ederim. Burcumun özelliklerini taşırım.

SEVİMLİ DOSTLAR

Tüm canlıları severim

Evimizde beslediğimiz bir hayvan yok ama onları çok severim. Özellikle kışın Çeşme’deki yazlığa gider, sokak sokak dolaşır, mama dağıtırım. Balıklara da bayat ekmek atarım.

Yazarın Tüm Yazıları