Hayati Yazıcı: “Türkiye, Hak İhlallerini Önlemede Bugün Çok Daha Farklı Bir Yerde”

Güncelleme Tarihi:

Hayati Yazıcı: “Türkiye, Hak İhlallerini Önlemede Bugün Çok Daha Farklı Bir Yerde”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 17:15

Gümrük ve Ticaret eski Bakanı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Hayati Yazıcı, “Türkiye, elbette ki hak ihlallerini önlemede bugün çok daha farklı bir yerde” dedi.
Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesindeki Kadın Koordinasyon Merkezi, 2015-2016 eğitim yılının açılışını, Gümrük ve Ticaret eski Bakanı AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Hayati Yazıcı’nın da katıldığı bir programla gerçekleştirdi. Gaziosmanpaşalı kadınların yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla spordan kültüre, kişisel gelişimden el sanatlarına kadar farklı branşları bünyesinde barındıran birim, binlerce kursiyeriyle beraber yeni eğitim sezonunu açtı.
“POZİTİF AYRIMCILIĞI YANSITAN DÜZENLEMELER GETİRMİŞİZ”
Kadın Koordinasyon Merkezi’nin sezon açılışında konuşan Gümrük ve Ticaret eski Bakanı AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Hayati Yazıcı, “Bizim geleneklerimizde yerleşmiş çok doğru olmayan örf adetlerimiz itibariyle kadının hep evde ve hakları kısıtlanmış bir pozisyonda evin bütün işleri üzerine yüklenmiş bir konumda oluşu var. Ama değişen ve gelişen Türkiye, haklar ve özgürlükler alanında gerçekten bizim tarihi ve inanç değerlerimizde referans gönderen bir Türkiye, elbette ki hak ihlallerini önlemede bugün çok daha farklı bir yerde. İşte Cumhuriyet hükümetlerimizin özellikle sosyal politikalarda şekillendirirken kadınlarımızla ilgili biraz daha bunların dezavantajını görmek suretiyle pozitif ayrımcılığı yansıtan düzenlemeler getirmişiz” ifadelerini kullandı.
“SOSYAL HİZMET FAALİYETLERİNİ BİR ÇATI ALTINDA BİRLEŞTİRDİK”
Kadınlara yönelik pozitif ayrımcılıkların getirildiğini ve bu konuda kanuni düzenlemelere gidildiğini kaydeden Hayati Yazıcı, “Anayasal zemini oluşturup ve birçok kanunda düzenleme yaptık. Perspektifimizi böyle sürdürüyoruz. İlk defa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı oluşturmuşuz. Devletin çok değişik kamu kuruluşları da bölük pörçük parçalı bir halde yürütülen sosyal yardımları ya da sosyal hizmet faaliyetlerini bir çatı altında birleştirdik. Aile dediğimiz yapı bizim toplumsal yapımızın en dinamik yapısıdır. O ailenin direği de sizlersiniz” dedi.
5 AYRI NOKTADA 27 KURS VERİLİYOR
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise, “Kadın Koordinasyon Merkezimizi daha da genişleterek, çalışma alanını daha da etkin bir şekilde oluşturarak belediyemiz bünyesinde Aile ve Kadın Hizmetleri Müdürlüğü kapsamında bu faaliyetleri yürütmeye başladık. 5 ayrı noktadaki kurs merkezlerimizde sizlere hizmete etmeye devam ediyoruz. 27 adet kurs konumuz var. Talep geldiği takdirde farklı alanlar da bizlerden hizmet talep edildiği halde bunları sattırmaya da hazırız. Yine geçen yıl 3 binin üzerinde kursiyerimize destek olmuştuk bu sayıyı arttırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
KADINLARA YÖNELİK YENİ PROJELER DE YOLDA
Gaziosmanpaşa’da kadınlara yönelik hayata geçirilmesi planlan çalışmalara ilişkin bilgiler de veren Hasan Tahsin Usta, “Kadın koordinasyon çalışmalarının ilçemizde yaygınlaşmasını sağlamak adına kadınlarımızın taleplerin doğrultusunda Kadın Koordinasyon Merkezi yapımı kararını almıştık. Projesini bitirdik ve inşaatı başladı. Önümüzdeki yıl sizlerin hizmetine açılacağını da söyleyebiliriz. Kazım Karabekir Mahallemizde Osmanlı tarzında dizayn edeceğimiz ve sadece kadınlarımızın eğitim alacağı, spor yapacağı bir mekan olarak dizayn ediyoruz. Aynı zamanda psikolojik danışmanlık gibi hizmeti de bu bu yapı içerisinde sizlere sunmuş olacağız” dedi.
Yaklaşık 3 bin kursiyerin eğitim aldığı Kadın Koordinasyon Merkezi’nin yeni eğitim yılı açılışında ünlü Türk Sanat Müziği Sanatçısı Hüner Coşkuner de sahne aldı. Ünlü sanatçı beğenilen eserlerini etkinliğe katılan kadınlar için seslendirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!