Hayata güzel bakın derdiniz kalmasın

Sevgili okuyucularım, stresin beden ve cilt üzerinde yaptığı negatif etkileri hepimiz biliyoruz. Bu nedenle öncelikle düşünce yapımızı negatiften pozitife çevirmemiz gerek.

Hem pozitif düşünceye sahip olup, hem de beslenmemizde ve cilt bakımında doğallığı ön plana alırsak, her şeyin daha farklı olduğunu göreceksiniz.

Hepinize sağlıkla ışıl ışıl parlayan bir cilt temenni ederim...

GÜNEŞTEN SAKININ

Merhaba Suna Hanım, ben 28 yaşında çalışan bir bayanım. Sorunum ciltteki kuruluk! Karma bir cilde sahibim. Yanak çevrem kuru ve kaşınıyor. Nemlendirici kullansam da fayda göremedim. Sizden bir ricam var, bana ne önerirsiniz günlük bakım için. Teşekkürlerimi sunarım.

Antalya Oto Tamir Odası

Antalya güneşli bir ilimiz. Mutlaka dışarı çıkarken güneşten koruyucu kullanın. Cildiniz karma ve kuruya dönük. Yanaklarınıza doğal peeling yapın. Bir yemek kaşığı toz şekeri, bir yumurta akı ile karıştırın ve cildinize sürün. Yavaşça ovarak çıkarın.


KIRIŞIK GİDERMEK İÇİN TALK PUDRASINI DENEYİN

Sayın Suna Hanım, ben fazla kozmetik kullanmıyorum. Sizden ricam, bana kırışık giderici bir güzellik kremi önermeniz. Bir de sedef için bitkisel bir formülünüz var mı? Rumuz: GÜL

Bir kilogram suya bir su bardağı zeytinyağını koyun ve dört saat kısık ateşte kaynasın. Ilıdıktan sonra alabildiği kadar talk pudrası koyun. Ama dikkat edin çok katı olmasın. Kek hamuru gibi olsun. Yüzünüze ve vücüdunuza sürün. Ara sıra elma suyu ile kompres yapın.

PASTANE MAYASI SİVİLCE İZİNE

Sevgili Dumankaya, köşenizi sürekli takip etmeye çalışıyorum. Benim sorum sivilcelerden sonra kalan izler ve gözeneklerin genişlemesiyle ilgili.

Banu Çetin

Bir yumurta akını, bir çay kaşığı limon suyunı ve aynı ölçüde balı, iki yemek kaşığı pastane mayası ile karıştırın. 20 dakika ciltte kalsın.

SELÜLİTE SUSAM YAĞLI VE LİMONLU BİR FORMÜL

Sayın Suna Hanım, cildiniz ay gibi, inşallah bu güzelliği önerdiğiniz formüllere borçlusunuzdur. Benim obeziteye yakın kilo problemim vardı, nihayet o problemi hallettim, ama vücudumda deformasyonlar oluştu. Ayrıca cildimde açık gözenekler ve derin siyah noktalar var. Kitabınızı aldım, selülit için en basit tarif aspirinli olan gibi görünüyor. Yalnız miktarı anlayamadım! Ve bacaklardaki varis için geçerli bir formülünüz var mı? Merve Yurdaer

Merve Hanım, yüzün, hamama gidin. Ardından cildinize bolca maskeler yapıp sürün. Böylece deformasyondan çabuk kurtulursunuz. Selülit için 20 aspirin, 10 limon suyu çıkarın. Limon suyu kadar susam yağı karıştırın ve cilde masaj yapın. Varis için ara sıra haşlanmış lahana yaprağını sarmayı deneyin.

SİRKE LİMON EGZAMAYA İYİ GELİR

Ben 31 yaşında çalışan bir kadınım. Benim en büyük problemim göz kapaklarımın üzerinde egzamam var. Hangi doktora gittiysem çare bulamadılar. Başlangıcı ise şöyle oldu: Bir gün çamaşır suyu değdi göz kapağıma. O günden bugüne iki yıldır çare bulamadım.Dilek Dursun

Egzama su ve sabunu sevmez. Yoğurt ve süt kullanmayın. Sirke-limon karışımıyla ellerinizi yıkayın, kimyasal madeler kullanmayın.

EL TIRNAKLARINA TUZ

Merhabalar, el tırnaklarımda çizgiler var. Yol yol çizgiler tırnaklarımın tamamında var ve beni çok rahatsız ediyor. Bu çizgileri yok edebilir miyim.Ayşegül Çimen

Eşit miktarda badem yağı, bir çay kaşığı tuz, yarım limon suyunu karıştırın ve bekletin. Haftada üç gün E vitamini alın.

GÖZ MORLUKLARI PATATESLE GEÇER

Sayın Suna Dumankaya, 28 yaşında bir okurunuzum. Köşenizi büyük bir beğeniyle takip etmeye başladım. İyi ki varsınız da bize yardımcı olabiliyorsunuz. Suna Hanım, benim özellikle merak ettiğim bir konu, göz altlarımdaki sorunla ilgili. Gözaltlarımda morlaşma oldu son yıllarda. Bir de küçük küçük benekler var. Bu benekler yaz bezesiymiş öğrendiğim kadarıyla.

1- Bu morluk problemini gidermek için ne yapmalıyım?

2- Yağ bezelerinin yok olması için bir formülünüz var mı?

3- Genel olarak göz çevresi bakımı için önerebileceğiniz maske ya da buna benzer şeyler var mı?

4- Bir de yüzümde kırmızılıklar var. Bunları yok etmek ya da yatıştırmak için bir yöntem var mı?

Size şimdiden teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Saygılarımla. Didem İ.

Didemcim, unutma her şeyin çaresi doğada saklı, yararlanmayı öğrenelim.

1- Morluklar genelde uykusuzluk, yorgunluk sorunu yaşayan alerjik yapıdaki insanlarda olur. Sağlığın için doktora görünmelisin. Ayrıca patates suyu kompresi yapmayı dene.

2- Yağ bezlerinin sebebi kolesterolüne baktırmalısın. Tecrübeli uzmanlar alabilir de...

3- Bir tutam pirinci haşlayarak suyunu göz kenarında kompres yapabilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları