Hayata Değer Katan Dergi “Artı”

Güncelleme Tarihi:

Hayata Değer Katan Dergi “Artı”
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 12:19

Altındağ’ın kültür ve sanat hayatını yansıtan, Altındağ’daki tarihi ve turistik değerleri gözler önüne seren, konukları, özel röportajları ve gezi yazıları ile yakından takip edilen, Altındağ Kültür, Sanat ve Hayat Dergisi “Artı” çıktı.
Altındağ Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Altındağ’ın gizli kalmış değerlerini açığa çıkaran derginin ikinci sayısının dağıtımına başlandı. Yılda 1 kez yayınlanan, meraklıları tarafından sabırsızlıkla beklenen ve raflarda satışı olmayan “Artı” dergisi, Altındağ Belediyesi’nden ücretsiz olarak temin edilebilir.
ALTINDAĞ’IN TARİHİ VE TURİSTİK ZENGİNLİĞİ BU DERGİDE…
“Artı” dergisinin ikinci sayısı, yine Altındağ’ın tarihi ve turistik zenginliğini gözler önüne seriyor. “Hayata vurulan çekiç sesleri: Sobacılar Çarşısı” bölümünde, Altındağ’daki tarihi bir mekan olan Sobacılar Çarşısı okurlara tanıtılırken, “Gizemli Dünya: Suluhan” başlıklı bölümde Suluhan’ın kapısı aralanıyor.
ÖZEL RÖPORTAJLAR BÜYÜK BEĞENİ TOPLUYOR
“Artı” dergisi özel röportajlarıyla da büyük beğeni topluyor. Çalışmalarını Ankara Kalesi’ndeki atölyesinde sürdüren, Ankara’nın en değerli ressamlarından Kemal Çelik ile olan söyleşi, tarihi Ankara Kalesi’ne farklı bir pencereden bakmayı sağlarken, Samanpazarı’nın en eski esnaflarından olan Derman Eczanesi ve her derde deva eczacı “Niyaz Dermancı” ile söyleşi okuyanları kendine hayran bırakıyor.
ALTINKÖY, GEZİ SAYFALARINA DAMGASINI VURUYOR
Gezi sayfalarında ise Türkiye’nin ilk ve tek açık hava köy müzesi “Altınköy” okurlara tanıtılırken, Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür ve Kongre Merkezi, Anafartalar Çarşısı ve Altındağ’da bulunan tarihi camiler gibi önemli mekanlar da gözler önüne seriliyor.
YUNANLI GAZETECİ HAMAMÖNÜ’NÜ ANLATIYOR
Derginin en çok ilgi gören sayfaları ise “Yabancıların gözünden Ankara” sayfaları… Ankara’da yaşayan yabancıların, Ankara hakkındaki düşüncelerini anlattığı sayfaların bu seferki konuğu Ankara’ya yerleşmiş Yunanlı bir gazeteci olan Luke Theodossiou… Bir gününü Hamamönü’nü gezmeye ayıran Theodossiou, Hamamönü hakkındaki düşüncelerini okurları ile paylaşıyor. “Hamamönü’nü gördükten sonra, Ankara’nın kalbinin başka bir yerde bulunmayacağını anladım.” diyen Theodossiou, herkesi Hamamönü’nü görmeye davet ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!