Hayat kordonu

Güncelleme Tarihi:

Hayat kordonu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2017 14:03

Lösemili Çağatay Yusuf, dünyaya yeni gelen kardeşin göbek kordonu kanından yapılacak kemik iliği nakliyle sağlığına kavuşacak.

Haberin Devamı

Şaduman ve Hakan Er çifti, bel ağrısıyla hastaneye götürdükleri 4 yaşındaki oğulları Çağatay Yusuf’a lösemi teşhisi konulduğunda büyük bir şok yaşadı.
Dünyaları başlarına yıkılan aile, çocuklarının sağlığına kavuşması için Lösemili Çocuklar Vakfı’nın(LÖSEV) kapısını çaldı. Minik Çağatay, LÖSEV’in İncek’teki LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, o sırada 6 aylık hamile olan anne de aynı hastaneye yatırıldı. Çağatay Yusuf’un tedavisi devam ederken, annesi doğum yaptı ve minik Çağatay abi oldu. Bu doğumun ardından aileye bir müjde de Çocuk ve Yeni Doğan Uzmanları’ndan geldi. Uzmanlar, yeni doğan bebeğin göbek kordonu kanının özel yöntemlerle dondurularak abisine kemik iliği nakli yapılacabileceğini söyledi.

KARDEŞİNİN YANINDAN AYRILMIYOR

Haberin Devamı

Küçük yaşında yaşam mücadelesi veren Çağatay, hayatını kurtaracak kardeşinin yanından hiç ayrılmıyor. Çocuklarını kucaklarından düşürmeyen anne ve baba da, tüm dertlerini geride bırakacak kemik iliği naklini bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!