Hayat Erbabı

Eski sevgiliden gelen nişan davetiyesi ne anlama geliyor? Düğünlerde bekar kadınları bekleyen tehlike ne? Buyrun, siz sordunuz, ben cevapladım.

Haberin Devamı

Nişana cenaze çelengi yollamaya ne dersin?

Soru: Eski erkek arkadaşımdan nişan davetiyesi aldım. Üstelik tek kişilik bir davetiye. Bir, insan neden eski sevgilisine düğününe davet eder? İki, neden tek kişi gelmemi ister? Üstelik pek de yakın arkadaş olmayı da becerememiştik.
(Sevil G., İstanbul)

Yanıt: Nedeni belli! Aslında gelmeni istemiyor, sadece evleneceğini bil istiyor. Yakın arkadaş olamadığınız buradan da belli, seni üzmek istiyor durduk yerde. Belli ki tamamlanmamış bir hesap kalmış içinde. Ben senin yerinde olsam bir cenaze çelengi yollarım düğününe.

Unutma! Orta yaşlı bekar erkeklerin av sahasındasın

Soru: 34 yaşındayım, tüm yakın arkadaşlarım tek tek evlenmeye başlamasına rağmen bende ‘tık’ yok. Bu yaz 4 koca düğün var beni bekleyen. Şimdiden gerilmeye başladım, tek başıma nasıl gideceğim diye. Yaz düğünü fobisi olan orta yaş kadınlarına ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?
(Aslı Y., İzmir)

Haberin Devamı

Yanıt: Düğünler aynı zamanda yeni maceralar arayan orta yaşlı bekâr erkeklerin de av sahasıdır. Senin gibi bir türlü evlenemediği için bunalıma giren ve yakın arkadaş düğünlerinde iyice gerilen kızlar, bu tipler için ideal hedeftir. İyi giyin, makyajına, saçına başına dikkat et, etrafında dönmeye başlarlar, hele bir de dans faslına geçilince! Dikkat et, bunlar çok ustadır, bakışlarından içinde bulunduğun ruh halini kavrar ve harekete geçerler. Biraz eğlenmeye itirazın yoksa tadını çıkar, yok ille de canının sıkılmasını istiyorsan, öteki kız arkadaşlarınla geyiğe takıl, kadınların kıyafetini çekiştir filan!

“İçinizde olmayan şiiri asla bulamazsınız” demiş şair

Soru: Neden eskisi gibi aşk şarkıları yazılmıyor, çalınmıyor artık? Gerçekten yok. Sevgilimle 4 yıldır beraberiz, önümüzdeki ay nişanlanıyoruz. 4 yıl boyunca en güzel anlarımızda fonda çalan şarkıları derleyip şıklık yapalım istedik ama sonuç felaket! Aşktan soğursunuz. Nişanlıma manalı bir şarkıyla sürpriz yapayım diyorum ama bulamıyorum. Öneriniz? (Ahmet A, İstanbul)

Yanıt: “Evladım, eski aşklar kaldı mı ki eskisi gibi aşk şarkıları arıyorsun” diye yanıtlamaya başlayacağımı düşünmediğini ümit etmek istiyorum. Böyle nostaljik genellemeler ancak alıkların yapabileceği bir şeydir. Kabahati bestecilerde ve şarkı sözü yazarlarında aramak yerine kendinde arasan diyorum. “Üç yıldır en güzel anlarınıza eşlik eden şarkıları” şimdi yeniden dinlediğinde sonucun felaket olduğunu düşünüyorsan, anılarının toplamı da bir felaket demektir ki tsunami yanında hafif kalır. Arthur Rimbaud “İçinizde olmayan şiiri asla bulamazsınız” demiş vaktiyle, şiirlerini beğenmeyen bir yayıncıya. Ben de sana aynı şeyi söylüyorum ne yazık ki! Sana ve nişanlına benden armağan olarak bir Beatles şarkısı yolluyorum: All you need is love! Dünya televizyonculuk tarihinde canlı yayında ilk kez çalınan bir şarkıdır, değerini bilin.

Yazarın Tüm Yazıları