Hayat Erbabı

Aşk meşk, iş güç..... Mevzu ne olursa olsun, dert derttir fark etmez. Bir mail atın, çaresine beraber bakalım.

Haberin Devamı

Paranoyanı hayırlı bir iş için kullan

Soru: Geçen gün Ayşe Arman bir okur mektubu yayımladı. Okudunuz mu? Özetle kadın, erkek arkadaşının telefonunda yakaladığı bir mesajdan adamın biseksüel olduğunu öğreniyor. Biseksüel bir sevgiliye sahip olmanın zorluklarından dem vuruyor. Üstelik sevgilisinden hiç şüphe duymamış. Mektubu okuyunca sevgilimin de biseksüel olup olmadığını daha sık düşünür oldum. Her hareketinden bir anlam çıkarmaya çalıştım. Bir taraftan da ne zaman bizim kızlarla bir erkek hakkında konuşsam “O da geymiş” diyorlar. Siz ne diyorsunuz erkeklerin biseksüellik konusunda sürekli zan altında kalmasına?
(Bige K., İstanbul)

Yanıt: Yahu, homofobinin böylesini ilk kez duyuyorum! Zavallı adamda sorun bulamadın. Bula bula bunu mu çıkardın? Peki. Madem böyle bir paranoyan var bunu hayırlı bir iş için kullan. Şüphelerini dolaylı olarak zarif biçimde ona ilet. “Bir arkadaşım senin gey olduğunu sanıyor. Kendinden de çok emin. Ne tuhaf değil mi sevgilim?” gibi bir giriş iş görür. Bence ilişkinize çok olumlu katkıları olacaktır.

Haberin Devamı

Çimen suyu mu, sucuklu yumurta mı?

Soru: Eşimle 22 yıldır evliyiz. Son birkaç senede hali, tavrı iyice değişti. 50’sine merdiven dayamasından mıdır bilinmez, doğru beslenmeyi obsesyon haline getirdi. Tüm paramız çimen sularına, garip haplara, organik ürünlere gidiyor. İsyanım büyük. Koskoca adama ne diyeceğimi şaşırdım artık.
(Gülten K., İzmir)

Yanıt: Çimen suyu mu? Vah vah! Gültenciğim, çimen suyuna, haplara gelene kadar bir geçiş dönemi olmadı mı? Oralarda alman lazımdı önlemini. Kocan orta yaş krizine girmekle kalmamış, okeye dönmüş. Neyse... Yapacak bir şey yok. Bence bu saatten sonra onu da kendini de çok sıkma. Sen kahvaltılarda sucuklu yumurtanı, mis gibi poğaçaları filan onun gözünün önünde götür. Hiç oralı olma. Bir süre sonra senin kollarına, yemeklerine dönecek. Bırak işi çimen suyu çözsün... Rahat ol, geniş oyna.

Yazarın Tüm Yazıları