Hayat Erbabı

Eşinden dostundan, işinden gücünden dert yananlar... Çekinmeyin, bir mail atın, devanızı bulun

Haberin Devamı

Her iktidar, insanı bozar!

Soru: 6 yıllık eşimden boşanalı birkaç sene oldu. Boşanmak ilişkimize tuhaf bir şekilde iyi geldi. ‘Ayrı ama birlikte’ ya da ‘birlikte ama ayrı’ gibiyiz ama çok çok mutluyuz. Evliyken bu kadar güzel sevişmez, bu kadar çok kahkaha atmazdık. Geçenlerdem “Acaba tekrar evlensek mi?” diye sormaya başladı. Mutlu günlerimiz arttıkça ilişkimiz daha da karmaşık bir hal alıyor sanki. Ne yapmalı, ne demeli? (Filiz A., İstanbul)

Yanıt: Ahmet Rasim üstadımız şöyle derdi: “Birbirleriyle asla evlenmemesi gerekenler birbirlerini sevenlerdir.” Şunu unutma: Bu evlilik denen kurum özünde bir iktidar kurumudur. Kadın ya da erkeğin iktidarı diğerini ezer, hayatından bezdirir. Ve unutmayalım ki her iktidar, insanı bozar. Mutlak iktidar, mutlaka bozar. Kanunlarımız da evlilik kurumunun bir mutlak iktidar olduğunu vaat ediyor. Eski kocana, yeni sevgiline de ki: “Bir daha bu konuyu açarsan beni rüyanda bile göremezsin.” Hayat kısa, tadını çıkar.

Haberin Devamı

Boncukların dökülecek değil ya?

Soru: Babam Rizeli ve kendisinde bitmek bilmeyen bir memleket sevdası, hasreti var. Beni de “Aslen Rizeliyim” demeye zorluyor. O orada doğmuş büyümüş olabilir. Ama benim bir-iki düğün ve cenaze dışında Rize’ye adım atmışlığım yok. Nedir bu pederlerdeki
bitmek bilmeyen doğup büyüdüğü yeri oğluna dikte etme arzusu? Daha da önemlisi: Bu manevi baskıyla nasıl başa çıkılır? (Özdemir A., İstanbul)

Yanıt: E ne olmuş yani? Babanın yanındayken “Rizeliyim” deyiver gitsin, bir zararını görmezsin,
bu ahir ömründe babanı da mutlu edersin. “Rizeliyim” dersen boncukların dökülecek değil ya?

Erkek halinle “Bu gece olmaz, başım ağrıyor” diyorsan....

Soru: Kız arkadaşım, birkaç aydır bana fena halde bozuk. Sebebi de o sevişmek istediği zaman benim istememem, bahaneler uydurmam. İşten güçten burnumun önünü görecek halim yok, yapmamam gereken işler gece uykularımı kaçırıyor. Bu haldeyken de gerçekten sadece uyumak istiyorum. “Bu gece olmaz, başım ağrıyor” sadece kadınlara mahsus mu, bizim de bunu söylemeye hakkımız olamaz mı?  (Emre S., Ankara)

Haberin Devamı

Yanıt: Emreciğim, kaç yaşında olduğunu bilmiyorum. Ama eminim ki benden küçüksün. Bunca stres altında bu yaşımda benim bile başım ağrımıyorken senin başının ağrımasının bir tek sebebi olabilir... Peki, etkin maddesi sildenafil olan ilaçlardan, hani o mavi haplardan haberin yok mu? Hatta içlerinde Frenklerin ‘Happy Weekend’ dedikleri ilaçlar bile var. Bir tane içiyorsun, bir hafta boyunca başın ağrımıyor.
Ben sana derim ki akıllı ol. Yemeyenin malını yerler.

Yazarın Tüm Yazıları