Hayat Erbabı

Derdinize deva ararken bazen de tek ihtiyacınız kulağa küpe niyetine özlü bir söz olabilir. Mesela...

Haberin Devamı

Tipik bir eşeğin eşeğe sürtme sendromu

Soru: Yakın arkadaşımın eski sevgililerinden biriyle flört yaşıyorum. Sizce, bir arkadaşınızın eski sevgilisiyle birlikte olmak için ayrılıklarının üzerinden ne kadar süre geçmesi gerekir? 6 ay? 1 ay? Ömür boyu?  (Hakan Z., İzmir)

Yanıt: Sana Latince bir söz öğreteyim;  seninki gibi durumları açıklamak için Latinceden daha iyisini bulmak zordur çünkü: Asinus asinum fricat! (Eşek eşeğe sürtüyor!)

Bu Berkan’ın mantık bulmacalarından olmasın?

Soru: Patron önümüzdeki ay bir kişiyi işten çıkaracağını ve kararı benim vermem gerektiğini söyledi. Bunlardan biri 20 küsur yıllık arkadaşım, diğeri kız kardeşimin 2-3 yıllık eşi. Ne yapmalıyım? İnsan 20 yıldır aynı yerde çalışınca ve tüm sosyal yaşantısı ofis ve aile yemeklerinden ibaret olunca hayatı böyle iç içe geçiyor işte! (Mehmet İ., Ankara)

Haberin Devamı

Yanıt: Anlayamadım, bu adam gerçekten patronun mu yoksa İsmet Berkan’ın mantık bulmacalarından çıkmış bir karakter mi? Bugün Latince günümdeyim, al sana da bir tane: A bove ante, ab asino retro, a stulto undique caveto! (Öküzün önünde, eşeğin arkasında, aptalın her tarafında hazırlıklı ol!)

Yazarın Tüm Yazıları