GeriSeyahat Havaalanında oyalanmak için en iyi 10 yer
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Havaalanında oyalanmak için en iyi 10 yer

Havaalanında oyalanmak için en iyi 10 yer

Sık seyahat edenler için en sıkıntılı anlar, havalimanlarında bekledikları zamanlardır. Erken gelirsiniz ya da uçak rötar yapar, bazen saatlerce beklersiniz. İşte böyle anlarda imdadınıza, içerideki restoranlar, kafeler, kitapçılar, mağazalar yetişir.

Son yıllarda bu listeye bir de “lounge”lar eklendi. Özellikle bankaların, iş yaptıkları müşterileri için düzenlediği alanlar buralar. Hiçbir ücret ödemeden atıştırabildiğiniz, internet bağlantısı, televizyon yayını bulunan, tüm gazete ve dergilerin bulunabildiği yerler... Bu hafta jüri üyelerimize, havalimanlarında oyalanmak, vakit geçirmek için en iyi yerleri sorduk. Duty free mağazaları sıralama dışında bıraktık, zira liste tamamen bunlardan oluşabilirdi. Türkiye havaalanlarında dünyanın en iyi duty free mağazaları bulunuyor çünkü. İşte en iyi 10 listemiz.

EN İYİ 10

1. Sky Restoran - İSTANBUL ATATÜRK
2. Gloria Jean’s Cafe - İSTANBUL ATATÜRK
3. Garanti Zone Lounge - İSTANBUL ATATÜRK
4. North Shields - ANKARA ESENBOĞA
5. Greenfields Sports Bar - İSTANBUL ATATÜRK
6. Nihat Restaurant - ADANA
7. Via Restaurant - ANTALYA
8. Kokpit Brasserie - İZMİR ADNAN MENDERES
9. Sky Restoran - ANKARA ESENBOĞA
10. D&R - İSTANBUL ATATÜRK

SKY RESTORAN

Şubatta çorba günleri

İstanbul International Airport Otel’de bulunan Sky Restoran’ın Ankara şubesi, Bia tarafından işletiliyor. Yerli ve yabancı turistlere hitap eden bir mönüsü var. İç hatlar terminalinde bulunuyor. Türk mutfağından geleneksel Gaziantep usulü kuru patlıcan dolma, Kayseri usulü mantı, asma yaprağında kuzu tandır, sakızlı muhallebi, Thai usulü biftek salatası, bonfileli tagliatelle makarna, fish and chips başlıca yiyecek çeşitleri. Ayrıca her ay özel günler düzenleniyor. Örneğin şubat ayı, “çorba günleri” olarak belirlenmiş. Düşük kalorili ürünlerin yer aldığı sağlıklı mönü de bulabilirsiniz.

GLORIA JEAN’S CAFE

7/24 hizmetinizde

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda dört farklı noktada 24 saat hizmet veriyor. Zengin kahve ve pasta mönüsü var. Şubelerin biri dış hatlar gidiş katında “E” bilet kontuvar adası önünde, ikincisi pasaport kontrolünden geçtikten sonra sağ tarafta bulunan Food Court alanında, üçüncüsü pasaport kontrolünü geçtikten sonra sol tarafta bulunan Duty Free mağazasının önünde, dördüncüsü ise dış hatlar geliş katında. Uçaktan hangi saatte inerseniz inin ya da uzun beklemelerde ne kadar hapis kalırsanız kalın, burada soluklanabiliyorsunuz.

GARANTİ ZONE LOUNGE

Bilardo masası bile var

TAV İşletme Hizmetleri tarafından işletilen Garanti Zone Dış Hat CIP salonu, Garanti Bankası’nın belirlediği kart sahipleri tarafından kullanılabiliyor. Salon hizmetinde, kablolu ve kablosuz internet, TV, günlük gazeteler, haftalık ve aylık dergiler, self servis salata, çorba, kahvaltılık, tatlı tuzlu kurabiye, meyve ve tatlılardan oluşan açık büfe, masaj koltuğu, play station ve farklı yaş grubuna hitap edecek oyuncakların olduğu çocuk oyun odası, bilardo masası ve bar var. 7 gün/24 saat hizmet veriyor.

NOTH SHIELDS

Dışarıdan gelen var

Esenboğa Havaalanı’nda en keyifli görüntüye sahip mekan. İç hatlar terminalinde. Yolcuların, kalkan ve inen uçakları görebilecekleri bir yerde. Karşılamaya gelenler, havaalanına yakın iş yerlerinde çalışanlar, havalimanı personeli ve havayollarının uçucu ekiplerinin de uğrak yeri. Tex-Mex (Teksas-Meksika) mutfağı ağırlıklı çalışıyor. Fajitalar tercih edilen yemekler arasında. İçki çeşitleri arasında malt ve premium viskiler, şaraplar, bira çeşitleri, kahve ve natural meyve suları var. North Shields’ın İstanbul Atatürk Havalimanı’nda da restoranı bulunuyor.

GREENFIELDS SPORTS BAR

Yolcuları beklerken maç keyfi

Dış hatlar geliş katında. Burada içeceğiniz bir kahve ile yol yorgunluğunuzu atabilir ya da yurtdışından gelen yakınlarınızı karşılama heyecanını buz gibi bir bira eşliğinde giderebilirsiniz. Dekorasyonunda spor teması ağır basıyor. 07.00- 02.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Zengin içki seçenekleri ve özel spesyaliteleri var. Spor karşılaşmaları plazma TV’lerden rahatlıkla izlenebilir. Greenfields Sports Bar’ın futbol meraklısı bazı müdavimleri maç günleri havalimanı dışından geliyor.

NİHAT RESTORAN

Et yemekleri ile iddialı

Yılda ortalama 26 bin uçağın iniş-kalkış yaptığı, 2 milyon 200 bin yolcunun ulaşım sağladığı Adana Havalimanı’nda 54 yıldır hizmet veriyor. Yöresel lezzetler başta olmak üzere Türk ve dünya mutfağının seçkin yemeklerini sunuyor. İç Hatlar Terminali’nin 2’nci katında, apron manzaralı. Aynı anda 150 kişiyi ağırlayabiliyor. Mönüsünde tescilli Adana kebap başta olmak üzere Türk mutfağından Alinazik, fırında kuzu incik, çoban kavurma, et ve tavuk sote ile lahmacun var. Zaten spesiyal lezzetleri kırmızı ve beyaz et yemeklerinden oluşuyor.

VİA RESTORAN

Yüzde 30 indirimli

İçtur Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin markası. Antalya Havalimanı’nda 1 ve 2’nci dış hatlar, iç hatlar, CIP ve VIP terminallerinde toplam 7 bin 250 metrekarelik alanda hizmet veriyor. Yiyecek ve içecek konseptleri, oturma alanları, mutfak ve lojistik alanlarıyla hizmet vermeye başlayan İçtur, bu hizmetlerini büyük bir bölümünü kendi markası olan “Via” adı altında sunuyor. Yerli ve yabancı yılda 10 milyon turistin geldiği Antalya’nın terminallerinde en güzel zaman geçirilebilecek yer. Geçen yıllarda ürün fiyatları ile ilgili oluşan pahalı imajını da yapılan yüzde 30 indirim ile gidermeye çalıştı.

KOKPİT BRASSERIE

Rahat ve huzurlu

Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali check-in salonu içinde. 65 kişilik mekan, alakart restoran konseptinde.  Mönüsünde ızgara hellim peynir salatası, bonfile salatası, steak sandviç, sebzeli Çin böreği, deniz mahsulleri sosu ile tagliatelle, Arjantin usulü şinitzel, fish & cips, etli pazı sarma, yoğurtlu kebap, dondurmalı irmik helvası, cheesecake var. 7/24 servis yapıyorlar. 05.00-11.00 saatleri arasında açık büfe kahvaltı hizmeti de veriliyor. TV yayını ve internet hizmeti de var.

SKY RESTORAN

Türk ve dünya mutfağı

BTA Catering tarafından işletilen Sky Restoran’da,  palmiyelerin altında hazırlanan şık masalarda keyifli bir yemek yiyebilirsiniz. Oldukça ferah ve geniş bir alana sahip. Dış hatlar gidiş katında, pasaport kontrolünden geçtikten sonra sağ tarafta bulunan Food Court alanının üst katında. 07.00 - 22.30 arasında hizmet veriyor. Sabahları Türk kahvaltı tabağı ile öğlen ve akşam yemeklerinde Türk ve dünya mutfağından seçme lezzetler bulabiliyorsunuz. Kadayıfa sarılmış jumbo karides, Gaziantep usulü kuru patlıcan dolması, rokalı enginar kalbi salatası tavsiye edilir.

D&R

Gezi kitapları bulabilirsiniz

Kültür sanat ve eğlence zinciri D&R, havalaanı mağazalarıyla müşterilerinin yolculuk telaşından sıyrılıp keyifli vakit geçirmesini sağlıyor. Çıkış kapısı noktalarında 2 ayrı mağazası var. Diğer mağazalarında satılan kitap, film, CD, dergi ve elekronik ürünlerden farklı olarak bu mağazalarında kişisel bakım ürünleri, dijital fotoğraf makineleri, okuma gözlükleri, ses kayıt cihazı ve dürbün gibi ürünlere de yer veriliyor. Yabancı kitap ve dergi grubuna diğer mağazalara oranla daha fazla çeşit ve sayıda ağırlık verilmiş. D&R’ın Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa, izmir ve Dalaman dış hatlarda da mağazaları bulunuyor.

 

False