Hataylı çiftçiler Konya'yı örnek alacak

Güncelleme Tarihi:

Hataylı çiftçiler Konyayı örnek alacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 13:18

Hataylı çiftçiler Konya'yı örnek alacak

Haberin Devamı


GIDA Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 'İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Geliştirilmesi' kapsamında uygulanan iyi tarım ve organik tarım yapan üreticilerinden oluşan 40 kişilik bir grup ile Konya'daki işletmelere iki günlük teknik gezi yapıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi gezinin içeriğiyle ilgili yaptığı açıklamada; “Çiftçilerimizin tarımdaki yeni gelişmeleri en iyi takip ettiği yerlerin teknik geziler ve tarım fuarları olduğunu belirterek, Konya İline yapılan iki günlük teknik gezinin amacı, tarımdaki yeni gelişmeleri ve teknolojiyi uygulayanlar ile ilk defa uygulayacaklar arasında bir köprü görevi görmek. Tarımsal üretimde verimlilik ve kaliteyi önemli ölçüde etkileyen modern alet ve makinalar ile uygulanan yeni yöntemleri yerinde görme ve değerlendirme imkânı buldular.” dedi.
Teknik geziye Yayladağı İlçe Müdürü Yakup Karasoy, Arsuz İlçe Müdürü Şakir Gök, Bitkisel Üretim Şubesi Organik Tarım ve İyi Tarım birim sorumluları Yasemin Yılmaz, Mukaddes Ay, Ebru Vurkaç, Haluk Sert, Billur Aldemir ve İlçe Müdürlüklerindeki konu sorumlusu teknik personeller ile çok sayıda üreticilerden oluşan bir grup ile teknik gezi gerçekleştirildi.

Geziden memnun ayrılan İyi Tarım ve Organik Tarım yapan üreticiler önümüzdeki yıl ürün çeşidi olarak daha da geniş çaplı ve profesyonel yapacaklarını; ayrıca lavanta üretimi konusunda da denemeler yapacaklarını söylediler.
Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)
  (12.04.2016, FOTOĞRAFLI)

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!