Hatay’da sağlık turizmi masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Hatay’da sağlık turizmi masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2017 17:29

Hatay’da sağlık turizmi masaya yatırıldı

Haberin Devamı


Ufuk AKTUĞ/ İSKENDERUN(Hatay),(DHA)-Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi (THTC) Kurucu Başkanı Emin Çakmak, "Amerika ve Almanya'dan sonra 750 bine yakın sağlık turizmi ile ilgili dünyanın tercih edilen üçüncü sırasına oturmuş durumdayız"dedi.
İskenderun'da düzenlenen sağlık turizmi paneline Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Arsuz Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz, İskenderun Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri, Özel Gelişim Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yıldız ve davetliler katıldı.
Panelde THTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Turizm Otel Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Aksu, THTC Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Hamdi Şengel, THTC Aktif Yaşam Gurubu Başkanı Süleyman Kamil Yüceoral, THTC Ege Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı Atilla Üner ile THTC Güneydoğu Anadolu Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı Erkan Özsavaş birer konuşma yaptı.
İskenderun Özel Gelişim Hastanesi Genel Direktörü Prof. Dr. Bülent Tekinsoy ise fiziki ve teknolojik yapı ile ekip olarak sağlık turizmi için hazır olduklarını bunun için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.
TUROYD Başkanı Ali Can Aksu, "Deniz, kum, güneş anlayışıyla hareket ettik. Maalesef tarihsel, kültürel yapımızı oluşturabilecek değerleri unuttuk bugün bu yanlışlarımızın farkına vardık. Turizm çeşitlendirmesi açısından İskenderun ve Antakya'yı görüyorum çok şeyler var. Malzeme çok fazla bir Antalya'dan çok daha fazla malzemeye sahipsiniz. Bura da inanılırsa oturup yeniden baştan bu bölgenin turizm kalkınmasına hep beraber el atılırsa tarih, kültür turizmden başlayıp, Gastronomi turizm oluşuyor. En önemli konseptlerden bir tanesi neden sağlık turizm olmasın, yurt dışından buraya neden tedavi amaçlı turistleri çekmeyelim. Mevcut fiziki yapı bunu kaldırabilecek güçte"dedi.
THTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Türkiye'nin sağlık turizmini 2005 yılında tanıdığını ve Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyini 32 kurucu ile kurarak yola çıktıklarını söyledi. Çakmak, sağlıkta ciddi bir reform gerçekleştiğini belirterek şöyle devam etti:
"Bugün dünyanın birçok ülkesinde kongrelerde ve konferanslarda ülkemizde son  15 yılda yaşadığımız reformu ve gelişmeleri anlatmak için davet ediliyoruz. Gittiğimizde çok rahatlıkla şunu söylüyoruz ülkemizde 80 milyon nüfusumuzun sağlık sorununu çözdük. Devletimiz destek vermezse biz bugünlerde dünya üçüncülüğünü konuşuyor olmazdık. 2012 itibari ile sağlık turizm teşviklerimiz oldu. İlk defa hizmet ihracatı teşvike tabi oldu. Devlet politika olarak hem teşviklerle destek oldu hem de yanımızda olup himaye etti. Amerika ve Almanya'dan sonra 750 bine yakın sağlık turizmi ile ilgili dünyanın tercih edilen üçüncü sırasına oturmuş durumdayız."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!