Hatay'da 1 günde 3 yangın

Güncelleme Tarihi:

Hatayda 1 günde 3 yangın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2018 15:39

Hatay'da 1 günde 3 yangın

Haberin Devamı

Hüseyin BOZOK/ HATAY , (DHA)-HATAY’da Samandağ ilçesine bağlı Ballıöz, Yayladağı ilçesine bağlı Pulluyazı mahalleleri ormanlık bölgeleri ile Antakya merkezde hasadı tamamlanmış buğday tarlasında anız yakılması sonrası öğle saatlerinde 3 ayrı noktada yangın başladı.
Hatay’da öğle saatlerinde 3 ayrı noktada yangın başladı. Vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangınlara 4 arazöz su tankları ve iş makineleri ile müdahale ederken yangın söndürme helikopteri de ekiplere havadan destek verdi.  Ballıöz ve Pulluyazı mahalleleri ormanlık bölgelerinde çıkan, toplam 7 hektarlık ormanın zarar gördüğü yangınlar, ekiplerin erken müdahalesi ile çok fazla büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü.
KETMEN: ANIZ YAKMAK YASAK
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yangınlara çoban ve ya avcıların yaktığı ateşin neden olduğu ihtimali üzerinde durduklarını belirterek, yaz aylarının gelmesi ve sıcaklıkların artması nedeniyle vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!