Hatay’da gözaltı sayısı yükseliyor

Güncelleme Tarihi:

Hatay’da gözaltı sayısı yükseliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2016 15:02

Hatay’da gözaltı sayısı yükseliyor

Haberin Devamı

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA) - HATAY’da darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 31’e ulaşırken, hakkında gözaltı kararı olan 13 hakim ve savcı ise aranıyor.
Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, başlatılan soruşturma kapsamında 39'uncu Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat’ın da aralarında bulunduğu 10 asker, 3 polis ile 18 hakim ve savcının gözaltına alındığı, ayrıca 13 hakim ve savcının da arandığı belirtildi.
Konuyla ilgili verilen bilgilerde, Tuğgeneral Hasan Polat’la birlikte 3 kurmay albay gözaltına alındı. Ayrıca Hatay Havalimanı’na Kayseri’den geldiği belirtilen askeri kargo uçağı personeli 1 pilot yüzbaşı, 1 üsteğmen, 1 teğmen ile 3 astsubay da gözaltına alındı. Bunun yanı sıra Hatay Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 1 emniyet amiri, 1 komiser ve 1 polis memuru ile Antakya, Samandağ, Altınözü ve Yayladağı ilçelerinde görevli olan 18 hakim ve savcı gözaltına alındı. Gözaltına alınanların ‘Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs ile silahlı terör örgütüne üye olma’ suçlarından işlem göreceği açıklandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!