Hatamızı kolluyorlar

Güncelleme Tarihi:

Hatamızı kolluyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2015 01:02

Hakem Mustafa İlker Coşkun, beden dilini çözen futbolcunun işlerini zorlaştırdığını söylüyor.Futbolcular, hakemin kararından emin olup olmadığını kontrol ediyor. En ufak hatada da baskı kurmaya çalışıyorlar.‘Demirören bir takımı şampiyon yapacak’ gibi söylemler nedeniyle hakemler maça çıktığında daha negatif karşılanıyor.

Haberin Devamı

SÜPER Lig’in genç hakemlerinden Mustafa İlker Coşkun, meslektaşlarının bir çok problemi olduğuna vurgu yaparken, futbolcuların ise sahada hakem hatası aradıklarını, kolladıklarını söylüyor. Antalya’da sohbet ettiğimiz Coşkun, futbolcuların hakemleri dikkatle izlediklerini belirterek şunları söylüyor: “Futbolcular hakemin verdiği karardan emin olup olmadığını kontrol ediyor. En ufak hatayı yakaladıklarında baskı kurmaya çalışıyorlar. Beden dilinizden şüpheye düşüyorsa baskı kuruyorlar.”

‘DEMiRÖREN ŞAMPİYON YAPACAK’ BASKISI

Coşkun, hakemlerin hem saha içi hem de dışında bir çok sorunu olduğunu söylüyor: “Saha dışında, yaptığımız işin kolay olduğu algısı var. Sonuç odaklı eleştiriler yapılıyor. Popülist yaklaşımlar başka şeylere mal oluyor. Yalnızca buz dağının görünen kısmı insanların algısını üretiyor. İnsanlar yönlendirmeler yüzünden size önyargılı yaklaşıyor. ‘Demirören bir takımı şampiyon yapacak’ gibi söylemlerle nedeniyle hakemler maça çıktığında daha negatif karşılanıyor. Kendimizi ifade edemiyoruz. Niyetimizden şüphe edilmeye başlanıyor.”

Haberin Devamı

Hatalar hücum eden lehine

Mustafa İlker Coşkun, hakem hatalarının en çok ofansif oynayan takımların lehine yapıldığını vurguluyor.

FENERBAHÇE Teknik Direktörü İsmail Kartal, çok penaltı kazanmaları nedeniyle yapılan eleştirileri yanıtlarken, “Çünkü ceza sahasına en çok giren biziz” demişti. Mustafa İlker Coşkun da hakemlerin, “Kim daha ofansif oynuyorsa çoğunlukla onun lehine hata yaptığını” dile getiriyor.
Coşkun, büyük-küçü takım ayrımı yapmadıkları gibi yerli ve yabancı ayrımı da yapmadıklarını belirtiyor: “Her pozisyonda faul bekleyen oyuncu sizi zorluyor.”

İdolüm Fırat Aydınus

HAKEMLİĞE başladığımda idollerim Metin Tokat ve Murat Ilgaz’dı. Oyuncu iletişimi bilgisinde Ali Aydın’dı. Son dönemde de oyunu futbol anlamında güzelleştirmesi nedeniyle Fırat Aydınus...

Futbolcuya önyargım olamaz

BİR futbolcuya karşı önyargı büyük hatadır. “Kendini yere atıyor” ya da “Kasti faul yapıyor” diye kafamızda oyuncu şekillenmez. Tekniği yüksek ama fiziksel kapasitesi düşük oyuncular var. Belli oyuncular rakibe vuruyor, vuruyor düşürmeye çalışıyor. Oyuncu var, teması kullanarak faul almaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Takım tutuyorum

BU soruyu sürekli soruyorlar. Evet, takım tutuyorum! Hem de renklerine aşığım. Barcelona’yı tutuyorum.

YETENEĞİ OLMAYINCA!

35 yaşındaki beden eğitimi öğretmeni İlker Coşkun, Pelin Hanım’la evli ve 8 aylık Zeynep’in de babası. Futbolcu olmak istemiş ama yeteneği olmadığını görünce hakem olmaya karar vermiş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!