Hatalı sürücü için çocuklara 'kırmızı düdük' dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Hatalı sürücü için çocuklara kırmızı düdük dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2018 18:10

Hatalı sürücü için çocuklara 'kırmızı düdük' dağıtıldı

Haberin Devamı

AYDIN'da, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nca başlatılan "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük projesi" kapsamında hatalı sürücüleri uyarmak için çocuklara, kırmızı düdük, tişört, şapka ve broşür dağıtıldı.

Kurban Bayramı'nda oluşabilecek trafik kazalarının önlenmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında trafik polisleri, Aydın- İzmir Otoyolu'nda durdurdukları araçtakilere proje hakkında bilgi vererek, araç içerisindeki çocuklara sürücünün trafik kuralı ihlali yapması halinde kullanmaları için kırmızı renkli düdük ile tişört, şapka ve broşür verdi. Projeyle ilgili basın mensuplarına bilgi veren Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Ali Gündoğdu, "Amaç, çocuklarımızın aileleri üzerindeki tesirini, etkisini kullanıp trafik kurallarının ihlaliyle alakalı en az şekilde hata yapmalarını sağlamak. Bu vesileyle toplumda trafik kültürü ve bilinci oluşturmak, meydana getirmek. Trafik kazalarını en aza indirmek, mümkünse hiç olmamasını sağlamak" dedi.

Çocuklardan Sibel Bayrakçı, projenin çok başarılı olduğunu belirterek, "Babam otomobil kullanırken, telefonla konuşursa, emniyet kemerini takmazsa ve bir kural ihlali yaparsa düdük çalarak kendisini uyaracağım" dedi. Baba Özkan Bayrakçı da "Bayramda fazla hız yapmayalım. Trafik kurallarına uyalım.  Bu kurallar insanların uyması gereken kurallardır. Bayram tatilimizi kötü şekilde sonuçlandırmayalım. Çünkü hepimiz sevdiklerimize gidiyoruz. Bu proje de çok güzel bir proje. Arkadan bizim görmediğimiz yanlışları çocuklarımız görerek bizi uyarabilir" diye konuştu. Proje kapsamında gün boyunca çocuklara toplam 300 adet kırmızı renkli düdük ile tişört, şapka ve broşür dağıtıldığı bildirildi.

Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!