Hatalı goller

JEAN Tigana, Beşiktaş’ı yine 4-3-1-2 klasiği ile oynattı. Sadece bazı taşların yeri ve görevi farklıydı.

Koray Avcı orta alanda oynuyordu, Kleberson da ikili forvetin arkasında...

Tigana, bir bakıma Kleberson’a daha özgürce oynama şansı ve hücuma yönelik geniş bir hareket alanı sunuyordu. Kleberson da böyle bir görevi aylardır özlemle bekliyordu.

Beşiktaş, ilk yarıda hücum hevesini hep diri ve canlı tuttu. A.Hassan ve Kleberson, forvetteki ikili Bobo ile Gökhan Güleç’i hiç yalnız bırakmadı.

Bu ikilinin her hücum girişimine A.Hassan ile Kleberson da katıldı. Beşiktaş ilk yarıda pozisyon bakımından fazla bir sıkıntı çekmedi. Biraz beceri, Beşiktaş’ı ilk 45 dakikada daha farklı bir skora taşıyabilirdi.

Yediği goller savunmanın her maçta yaşadığı hatalar zincirinin bir tekrarıydı. İlk golde, önce Kleberson, Gaziantepli Ekrem Hayyam’a topla istediği gibi oynama fırsatı verdi. Ve gelen ortaya dört savunma adamı hiçbir caydırıcı girişimde bulunmadı.

Golden sonra Beşiktaş kalesi önündeki savunma kalabalığına baktım. Ali Güneş, Gökhan Zan, İbrahim Toraman, Koray Avcı ve İbrahim Üzülmez hepsi bir arada Gaziantepli Mehmet Çoğum’un vurduğu kafayı seyrediyordu.

Adam paylaşımındaki pozisyon hatası ve gaflet kol kolaydı...

* * *

Beklenmedik anlarda yediği goller, Beşiktaş’ın oyun bütünlüğünü ve moralini etkiliyor. Tempo düşüyor, birlikte oynama isteği kayboluyor ve kişisel çabalar ön plana çıkıyor.

Dün de böyle oldu... İkinci Gaziantep golünden sonra Tigana kaybolan oyun bütünlüğünü toparlamak için Okan’ı çıkardı, Sergen Yalçın’a görev verdi...

Dengeler bozuldu mu, bazı değerleri yakalamak kolay değil.

Jean Tigana skoru kurtarmak için Tomas Jun ve Ahmet Dursun’u da oyuna alınca, Beşiktaş’ta forvet sayısı 5’e yükseldi. Şöyle bir baktım Beşiktaş’a... Karşımda sanki bir halı saha takımı duruyordu. Topla tek başına oynayanlar, çalım atanlar, disiplini hiçe sayanlar... Böyle bir profil, adına hiç yakışmadı Beşiktaş’ın.

Bilemiyorum, kafayı kupaya takan ve beraberliği kurtaran Beşiktaş, ne ölçüde önemsiyor. Ancak, Tigana savunmadaki sıkıntılara acil bir çözüm getirmezse, sezonu kupasız kapatabilir!
Yazarın Tüm Yazıları