Hat-Trick yaptırmaz kendisi yapar

Trabzon’da geçirdiği üç sezonda hiçbir rakip oyuncu Egemen’in savunduğu kaleye aynı maçta üç gol atmayı başaramazken Egemen, İstanbul Büyükşehir Belediye’ye karşı tarihe geçti..

Haberin Devamı

14 Eylül 2009’da Trabzonspor büyük bir seyirci desteğinin altında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşılaşıyor.. Plaka numarası 61 olan Trabzonspor, diğer büyüklere kök söktüren rakibini 1-6 yeniyor.. Gollerin üçü Trabzonspor’un 16 numaralı futbolcusundan geliyor.. Bir maçta üç gol atmak bir futbolcu için önemli.. Ama bu futbolcu bir savunma oyuncusu olunca çok daha büyük önem kazanıyor..

Ödülü alt yapıya verdi

Şampiyonlar Ligi’nde Tottenhamlı Bale’in Inter ağlarını üç kez sarsması dünya gündemine nasıl oturduysa o günlerde Egemen Korkmaz’ın hat-trick’i de futbol kamoyunun en çok konuştuğu konu oluyor..
Trabzonspor Yönetimi, Egemen’i özel olarak ödüllendirmek istiyor ve tüm oyunculara dağıttığı primi Egemen’e iki misli vermeyi kararlaştırıyor. Egemen ertesi gün normal priminin dışında kalan miktarı Trabzonsporlu alt yapı oyuncularına vererek bir kez daha kalpleri fethediyor..

Haberin Devamı

Hayalleri, aşkı ve eşi..

Egemen Korkmaz küçüklük hayallerinin çoğuna kavuşmuş bir isim.. Futbolcu olmayı, önemli takımlarda forma giymeyi ve A Milli Takım’a yükselmeyi başarmış, ancak milli olamamış.. Şimdilik lig şampiyonluğu yok.. Bu iki hayalini gerçekleştirmek için bu sezon Beşiktaş formasıyla büyük bir mücadeleye girecek.. Egemen’in en büyük destekçisi eşi Ezgi Hanım.. Balıkesirli olan Egemen evine ve eşine çok bağlı..
Düzenli aile yaşamı ve iyi uyku, onun güçlü yapısının ve her geçen gün ileri giden kariyerinin de alt yapısını oluşturuyor.. Egemen, birkaç yıl önce kampta sürekli olarak ev hasretini dile getiren arkadaşlarına takılıp, “Bu kadar çok özlenir mi?” dermiş.. Ama baba olduktan sonra anlamış onları.. Kızı Ezginaz, Egemen’in en büyük aşkı olup çıkmış..

Şenol Güneş’in gözbebeğiydi


Trabzonspor’daki 3 sezonu boyunca çok istikrarlı bir grafik yakalayan Egemen’in ayrılışına en çok üzülenlerin başında hiç kuşkusuz Şenol Güneş geliyor.. Şenol Güneş, Egemen’in özellikle sol kanatta oynaması ve taktiksel olarak takıma daha fazla katkı sağlaması konusunda büyük yol aldırmış.. Trabzonspor’un geride kalan sezonun kader maçında Kadıköy’de Fenerbahçe’ye 2-0 yenildiği maçta Egemen sakatlığı tam olarak geçmese de ilk onbirde sahaya çıkmıştı.. Sakatlığı nüksedince 19.dakikada oyundan alındı ve tam o anda Fenerbahçe korner atışından gelen golle öne geçti..

Haberin Devamı

Fenerbahçe’ye çok özel bir gol attı...


İnegölspor alt yapısında futbola başladıktan sonra Balıkesirspor ve Kartalspor’da oynamış Egemen.. Ardından Bursaspor’dan aldığı teklifi değerlendirmiş ve 2001-2002 sezonunda ilk kez Süper Lig’de oynamış.. İlk golünü ise 3 Mayıs 2003’te Bursa’da Fenerbahçe’ye atmış.. O maçı Brsaspor 2-1 kazanınca Egemen de bir anda taraftarın sevgilisi haline gelmiş..
Daha sonra forma giydiği dönemlerde Egemen Korkmaz’ın başarısı takıma da yansımış.. Özellikle Bursaspor’daki son yılında ve Trabzon’da geçirdiği üç sezonda hiçbir rakip oyuncu Egemen’in savunduğu kaleye aynı maçta üç gol atmayı başaramazken, Egemen Korkmaz, İstanbul Büyükşehir Belediye’ye karşı tarihe geçmiş..

Haberin Devamı


Tayfur Havutçu (Beşiktaş Teknik Direktörü )

Savunmamızda çok önemli bir alternatif olacak. Hem sol kanatta, hem de göbekte oynaması bizim için büyük avantaj. Savaşçı ve mücadeleci oyun tarzıyla etkili bir oyuncu.

Bülent Korkmaz (Eski Teknik Direktör)

Bursaspor’da birlikte çalıştık.. Çalışmayı çok sever.  Birebiri iyi oynuyor ve vücut temasından hiç kaçmıyor. Liderlik özellikleri fazla. Taktiksel anlamda da iyi işler yapıyor.


KiM KiMDiR

* Mevkii: Defans
* Doğum Yeri: Balıkesir
* Yaş: 28
* Boy: 1.83 m
* Kilo: 80 kg
* Oynadığı Takımlar: Balıkesirspor (1999-2000), Kartalspor (2000-2002), Bursaspor (2002-2008), Trabzonspor (2008-2011)
* Milli Takım: 18, 20, 21 Yaş Altı Türk Milli Takımı ile A2 Milli Takım.

Haberin Devamı

YARIN: TRABZONLU ZOKORA BURSALI CARSON’A KARŞI

 

Yazarın Tüm Yazıları