Hastanelerde hızlı antijen testi

Güncelleme Tarihi:

Hastanelerde hızlı antijen testi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2017 13:17

Hastanelerde hızlı antijen testi

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı hastanelerde hızlı antijen testi uygulanmaya başlandı.

Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hakan Sezen yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın gribal enfeksiyonlarda gereksiz antibiyotik kullanımının önüne geçmek için uygulamaya soktuğu "Hızlı Antijen Testi"nin Yalova'da uygulanmaya başlandığını söyledi.

Birliğe bağlı sağlık tesislerinde hizmet veren çocuk hastalıkları, dahiliye, kulak burun boğaz hastalıkları uzmanları ve pratisyen hekimlere yönelik gereksiz antibiyotik kullanımını engellemek amacıyla eğitim düzenlendi.

Hastane Eğitim Salonu'nda gerçekleştirilen eğitimde Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ramazan Han, Akılcı Antibiyotik Kullanımı ve Streptokok A Hızlı Antijen Testlerinin kullanımı hakkında bilgi verdi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın bizzat yürüttüğü bir proje ile Türkiye'de gereksiz kullanılan antibiyotiğe karşı savaş açıldı.

Genel Sekreter Dr. Hakan Sezen yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Ülke olarak OECD verilerine göre antibiyotik kullanımında çok kötü durumdayız. Vatandaşlar antibiyotikleri artık sıradan ateş düşürücü, ağrı kesici ilaçlar gibi her hastalıklarında kullanmaya başladılar. Bu da virüslerin direnç kazanmasına sebep olarak gerçekten ihtiyaç duyulduğu zamanlarda hastalıklara karşı kişilerin zayıf kalmasına sebep olmakta. İnsanlarımızın hastalıklarla mücadele konusunda bilinçlenmesini sağlamak, antibiyotik direnci oluşmasını engellemek amacıyla Birliğimize bağlı sağlık tesislerinde hem halka yönelik hem de sağlık personellerine yönelik olarak akılcı

antibiyotik kullanımı konularında eğitimler yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı olarak başlatılan proje ile birlikte, aile hekimleri, çocuk hekimleri, kulak, burun, boğaz hekimleri ve acil hekimleri beta mikrobunu hastalarını muayene ettikleri sırada 5 dakika içerisinde tespit edebilecekleri bir hızlı beta testi temin edildi. Hekimler ihtiyaç duyduklarında bu hızlı beta testini hemen hastanın yanında gerçekleştirebilecekler. 5 dakika içerisinde sonuç alınabilinecek. Test sonucunda beta çıkması halinde doktor antibiyotik reçete edecek, aksi durumlarda ise tedavi için antibiyotik kullanılmayacak.”

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!