Hastanedeki minikleri yalnız bırakmadılar

BİLİNÇLİ Gençler, bu haftaki durakları Kayseri’de Emel Mehmet Tarman Çocuk Hastanesi’nde tedavi gören çocuklar oldu.

Haberin Devamı

Bilinçli Gençler Derneği ve Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi Genel Başkanı Kerem Hasanoğlu bu hafta Kayseri Kilim Sosyal Bilimler Lisesi’ndeki projeyle ilgili şunları söyledi:

 “Çocuklar Gülsün Diye... projesi ile Kayseri Kilim Sosyal Bilimler Lisesi Bilinçli Gençleri, Emel Mehmet Tarman Çocuk Hastanesi’nde tedavi gören çocuklar için harekete geçti. Proje, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda liseli gençlerin desteği ile hastanede kalan çocuklar için gerçekleştirildi. “Çocuklar Gülsün Diye” projesi ile, tedavi gören çocuklarımız için bir eğlence programı düzenleyen liseli gençlerimiz, çocuklarımıza biraz da olsa hastalıklarını unutturup, bayramı hep birlikte kutlamanın neşesini yaşattı. Liseli arkadaşlarımız küçük arkadaşları biraz daha gülsünler diye değişik tiplemelerle onların karşılarına çıkarak görsel bir etkinlik de düzenledi.  Liseli Bilinçli Gençlerimiz proje ile kendi harçlıklarını birleştirerek aldıkları oyuncak ve kırtasiye malzemelerinden oluşan hediyeleri de tedavi gören çocuklarımıza dağıttı. Harçlıklarının bir kısmını ayırarak, onlarla birlikte pasta kesmeyi de unutmayan bilinçli gençlerimiz, tüm çocuklarımızın yüzünde anlamlı gülücükler bırakarak hastaneden ayrıldı.
Arkadaşlarımızın bu projeyi başardıklarını görmek, onların daha istekli bir şekilde yeni projeler üretmelerini sağlamakta. Kurdukları arkadaşlıklar, büyüklerimizin verdiği destekler onları teşvik etmekte ve daha fazlası için harekete geçirmektedir. Bütün bu artılarla proje, hedefine  ulaştığını hepimize göstermiş oluyor. Küçük detaylar ile çok büyük mutluluklar yaratabilmenin, bir şeylere etki edebilmenin mümkün olduğunu bu gençlerimizin çabalarıyla görmek hepimizi gururlandırıyor.”

Yazarın Tüm Yazıları