Hastanede deprem tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Hastanede deprem tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2017 17:30

Hastanede deprem tatbikatı

Haberin Devamı

MANİSA Merkezefendi Devlet Hastanesi, il merkezinde veya ilçelerde yaşanabilecek olası bir depremden sonra hasta sevklerine nasıl müdahale edebileceği konusunda kendi bünyesinde tatbikat yaptı.

Manisa Merkefendi Devlet Hastanesi'nde, il merkezi veya ilçelerde olası 6.0 ve üstündeki depremler sonrasında kendilerine sevk edilecek depremzede yaralılara nasıl ve hızlı bir şekilde müdahale edeceği konusunda tatbikat yapıldı. Tatbikat senaryosunda Saruhanlı İlçesi'nde meydana gelen 7.2 şiddetindeki deprem sonrasında Merkezefendi Devlet Hastanesi'ne sevk edilen depremzede yaralılara müdahale edildi.

Tatbikat ile ilgili açıklamada bulunan Hastane Sivil Savunma Amiri Selim Daldal, merkez üssü Saruhanlı olan 7.2 şiddetinde deprem olduğu varsayılarak yaralıların hastaneye sevkleri konusunda, afet ve acil durum hallerinde uygulanan hastane afet planının aktive edildiğini söyledi. Olaya anında müdahale etmek için olay yönetim ekibinin toplanarak hastane bahçesinde triaj alanı oluşturulduğunu ifade eden Daldal, bu alanda 5 hekim ve 4 hemşire görevlendirildiğini ve temsili olarak hastaneye toplam 20 yaralının geldiğini, bu yaralılardan 10 tanesinin ayaktan muayene ve tedavileri yapılarak taburcu edildiğini belirtti. Hastaneye getirilen 2 hastanın durumu ağır olduğu için başka bir hastaneye sevk edildiğini belirten Daldal, hastanede afet boyunca psikososyal destek görevlisi tarafından hasta ve hasta yakınlarına, çalışan personel ve personel yakınlarına destek sağlandığını da sözlerine ekledi. Tatbikatın ardından açıklamada bulunan Daldal, hastanelerinin hem tıbbi malzeme, ilaç ve gıda konusunda, hem de personel konusunda olası bir deprem sonrasında yaralılara hızlı bir şekilde müdahale etmek için hazır durumda olduğunu belirterek, tatbikatların yılda 2 veya 3 defa gerçekleştirileceğini dile getirdi.

İlker KILIÇASLAN/MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!