Hasta mısınız? Gayet iyi görünüyorsunuz

Kafamı nereye çevirsem, ya öksüren ya da da burnu akan birilerini görüyorum.

Haberin Devamı

Siz de kendinizi hastalığın kollarında mı hissediyorsunuz? O halde size birkaç önerim var. Bunlar daha hızlı iyileşmenizi sağlamayacak ama en azından o zamana kadar çok daha güzel ve bakımlı görünmenize yardımcı olacak.

Göz kenarındaki kızarıklıkları açık renkli göz kalemiyle gizleyin: Ten renginde göz kalemiyle alt göz kapaklarınızın içini çerçeveleyin. Bu uygulama, hem göz çevresindeki kızarıklıkları görünmez kılacak hem de bakışlarınızı aydınlayatacaktır. Göz çevresindeki koyuluklar ve şişlikler için ise göz roll-on’ları ideal.
Allık, solgun cildi renklendirir: Hafifçe uygulanan BB kremler ya da kalıcı etkili fondötenler, ciltteki renk dengesizliğini ortadan kaldırır. Ciltteki taze görünüme, elmacık kemiklerinin hemen altına sürdüğünüz şeftali ya da kayısı tonlarındaki bir allık da yardımcı olacaktır.
Renk, dudakları ortaya çıkarır: Gül kurusu tonlarında kremsi dokudaki rujlar, dudaklara bakımlı bir görünüm kazandırır. Turuncu ve pembe tonları da yaşarmış gözleri ve kızarmış burun ucunu kamufle edecektir.
Concealer, kızaran burun ucunu kapatır: Her aktığında burun ucunuzun kızardığını, acıdığını mı hissediyorsunuz? Pudra ya da kapatıcı fondötenden daha etkili bir uygulama, kremsi formdaki bir kapatıcı kullanmak olacaktır. Ürünü parmak uçlarınızla cildinize iyice yedirin, kızarık bölgeleri özenle kapatın.
 
Suya dayanıklı maskarayla bakışları gözlere odaklayın: Doğal bej ve kahve tonları, içlerindeki yumuşak inci parlaklığı sayesinde göz kapaklarındaki kızarıklıkları en aza indirecektir. Gözün iç kısmına süreceğiniz açık tonlarda bir aydınlatıcı da gözlerin daha iri görünmesini sağlar. Hastalık sırasında eflatun, mor ve pembe renkteki farlardan uzak durun, çünkü bunlar ciltteki kızarıklıkları daha da ortaya çıkaran renklerdir.
Bu dönemde gözler sıkça yaşardığından kirpikleri de suya dayanıklı bir maskarayla belirginleştirmeniz yerinde olur.

Haberin Devamı

90’ların makyaj trendi yeniden sahnede

Sürme gözler

Gözlerin içine kalem sürmek aslında 90’ların en belirgin makyaj trendlerinden biriydi. Ama gelin görün ki, 2013 kış sezonunda da aynı makyaj trendi kadınlar arasında alabildiğine ilgi görmeye devam ediyor. Çünkü gözlerde etkili bakışlar yaratmanın en önemli detaylarından
biri bu.
Ünlü topmodel Cara Delevingne gibi gözlerin altına siyah kalem çekmek, beyaz irisi ortaya çıkarıyor. Kristen Stewart’ınki gibi yeşil kalem kullanmak ise gözlere gizemli bir görünüm katıyor.
Makyajın abartılı görünmemesi için dudaklara nude tonları veya Arizona gibi doğal kırmızı ya da pembe tonlarını tercih etmek yerinde olur.
Siyah kalem, çoğunlukla gece makyajının bir uygulaması.
Rengin kalıcılığını artırmak için minik bir tüyo; kalemi sürmeden önce ucunu çakmak ateşine tutun, ardından soğuması için bir-iki dakika bekleyin. Gözdeki etkisine inanamayacaksınız!

Hassas bölgelere doğru bakım

Haberin Devamı

Kendinizi gerçekten çok hasta hissediyorsanız, kullandığınız kremlerin içeriğinde urea, gliserin (nem depolayıcı), Shea yağı veya badem yağı (koruyucu) olmasına dikkat edin.
Kuru ve çatlayan dudaklar için doğal yağ ya da balsam içeren dudak kalemlerini tercih edin.
Geceleri yatmadan önce dudak kreminizi burun kanatlarına da sürebilirsiniz.

Heidi Klum’un makyajda tercihi

‘bohemian rapsodi’

Alman topmodel Heidi Klum, makyajda güçlü kontrast oyunlarını seviyor.

2013 baharında makyaj koleksiyonları hiç olmadığı kadar feminen. Heidi Klum gibi ünlü modellerin de sıkça uyguladığı ışıltılı göz makyajı ve kıpkırmızı dudakların öne çıktığı makyaj trendinde, makyaj artistlerinin 30’ların bohem fantezisine yaptıkları nostaljik gönderme de gözlerden kaçmıyor.
Günlük hayatında aşırı makyajdan kaçının Alman topmodel Heidi Klum, makyajda güçlü kontrast oyunlarını seviyor. Özel parti için kahverengi gözlerini siyah bir eye-liner’le ortaya çıkarmayı yeğlerken, gündelik hayatta sağlıkla parlayan cildini gözler önüne sermeyi çok daha etkili buluyor.
Klum’un makyajda en çok sevdiği detay, göz kapaklarını koyu kahve tonlarıyla gölgelendirmek ve göz içlerine gümüş bir dokunuşla hareket kazandırmak. Allık ise cildine tazelik ve yüzüne kontür katmak için uyguladığı bir yöntem.
Dudaklarını güneş tonları ve mercan kırmızısıyla parlatmayı seviyor Heidi Klum. ‘Gipsy’ tarzında ensede topladığı sarı saçlarına çoğunlukla tırnaklarındaki metalik veya eflatun tonlarındaki ojeleri eşlik ediyor.

EDİTÖRDEN

Hayatın renkleri dudaklarda

Haberin Devamı

Clinique’in nemlendirici kalem ruju Chubby Stick Intense, daha yoğun renklere sahip yeni formülüyle dikkat çekiyor. Ürün düzenli kullanıldığında dudak üzerinde oluşan çizgileri ve pullanmayı azaltıyor.
Chubby Stick Intense, kolay uygulanabilmesiyle de öne çıkıyor. Seriye eklenen yeni sekiz renk içinde parlak ve eÄŸlenceli tonlardan doÄŸal ve sıcak tonlara kadar pek çok seçenek mevcut.Â
Fiyatı: 49 TL

Yarı fiyata iki kat keyif

Armani’nin erkek kokusu Armani Gio Men EDT, Sevgililer Günü’ne özel bir kampanyayla tüm Tekin Acar Cosmetics Mağazaları’nda yarı fiyatına satışa sunuluyor. Yasemin çiçeği, lavanta, sedir ağacı, laden otu ve misk notalarıyla baştan çıkarıcı bu ‘erkeksi’ koku, deniz esintisini tenlere taşıyor. 200 ml’lik parfüm, çok özel fiyatı ile sadece 209 TL.

Bu parfüm bağımlılık yaratıyor

Haberin Devamı

Calvin Klein’in bağımlılık yaratan taze oryantal kokusu Euphoria Men, seksi ve zengin bir imzanın karışımı. Zencefil biber kokteyli, paçuli ve süet akoruyla sıra dışı bir karışıma dönüşüyor. Tekin Acar Cosmetics Mağazaları’nda Sevgililer Günü’ne özel fiyatıyla da oldukça çekici; 219 TL

Lekelerden arının

Clinique Even Better leke karşıtı bakım serisi, hiperpigmentasyon endişesi yaşayan kadınlara sonuç odaklı çözümler sunuyor. Ürünler, hafif ve yağsız içerikleriyle kuru ve hassas ciltlerin yanında karma ve yağlı cilt tipleri için de uygun.


 

Yazarın Tüm Yazıları