Haşat caddeler; parklardaki yetersiz oyun grupları...

ÇANKAYA Kırkonaklar Mahallesinde oturmaktayım.

Haberin Devamı

Kırkkonaklar Mahallesi pazar alanının yanında bulunan çocuk parkında hiçbir oyun aletleri çalışmıyor; aslında oyun gruplarının çok yetersiz olduğunu da kaydetmek isterim.
315 Cadde’de kaldırımlar ‘haşat’ durumda.... Taşaronlar ciddi çalışmıyor.
Oran’da parklarda yerler kauçuktan.
Bizim çocuklarımız 2. sınıftan mı sayılıyor?
Sinan ÇİLOĞLU

Apartman altarındaki oto galerileri hani boşaltılacaktı

ANKARA’DA yerel yöneticiler devletle, vatandaşla dalga geçiyor!
İçişleri Bakanlığı 2005 yılından bu yana defalarca oto galerileri apartman altlarından çıkartın diye genelge yayınladı.
En son eski İçişleri Bakanı Atalay, oto galerileri şehir dışına çıkartmayan belediye başkanları hakkında “ben işlem yapacağım” diye 2009 mayısa kadar süre verdi;
Peki netice ne oldu?
Nasrettin Hoca’nın “kayıp eşeğimi bulun yoksa ben bilirim yapacağımı” dediği fıkraya döndü.
Ankara’daki belediyeler devletin itibarını ayaklar altına aldı; vatandaşın devlete olan güvenini zedeledi; kaldırımları sokakları bir türlü boşaltamadılar .
Üstüne üstlük her seçimde oto galerileri apartman altlarından çıkartacağım diye söz verdiler.
Şimdiki bakan İdris Naim Şahin’e soruyorum:
Bu ciddi sorun ne zaman çözülecek apartman altlarında doluşmuş LPG’li otoların yol açabileceği kayıpların hesabını kim verecek?
Asım DEMİR

Haberin Devamı

Başıboş köpeklerden nasıl korkulmasın!..

A.Ü. Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü 4. sınıf öğrencisiyim. Her şeyden önce ben de bir hayvan severim, her türlü canlıya yapılan tüm haksızlıklara karşıyım. Fakat bizim okulumuzun bahçesindeki başıboş köpekler nedeniyle can güvenliğimiz tehlike altında.
Kampüsümüz Dışkapı ile Keçiören arasında 1.5-2 km’lik Fatih Köprüsüyle ikiye bölünmüş vaziyettedir. Dersliklerimize ulaşmak için köprü altından yürümek zorundayız. Başıboş köpekler, bölüme gidiş-dönüş yollarımız ve seralarımız da dahil olmak üzere bahçelerimizde serbestçe dolaşıyorlar; çünkü bahçelerimizi mesken tuttular. Özellikle bazı dönemlerde daha fazla saldırgan oluyorlar. Son günlerde medyadan izlediğimiz gibi sık sık köpek saldırıları olmakta. Bizler de böyle ciddi vakaların fakültemizde gerçekleşmesinden korkuyoruz. Gündüz bile sorun yaşıyoruz, kaldı ki bilimsel çalışmalar amacıyla geç saatlere kadar çalışan araştırmacıların bu ciddi tehlikeyle karşı karşıya oldukları aşikar.
Sorunun hem biz, hem de bu başıboş hayvanlar zarar görmeden bir çözüme kavuşabileceğine inanıyorum.
Esra KAYA

Yazarın Tüm Yazıları