Hasan Kalyoncu Ünivesitesi’nde Yaz Programı

Güncelleme Tarihi:

Hasan Kalyoncu Ünivesitesi’nde Yaz Programı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2015 17:17

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ (HKÜ), DÜNYANIN HER YERİNDEN LİSE ÖĞRENCİLERİNİ "GİVE A HAND" PROGRAMI KAPSAMINDA BİR ARAYA GETİRİYOR. TÜRKİYE'DE İLK DEFA UYGULANACAK BU YAZ PROGRAMI KAPSAMINDA, LİSE ÖĞRENCİLERİ YAZ DÖNEMİNDE GÜNEYDOĞU ANADOLU'DA SOSYAL SORUMLULUK BİLİNÇLERİNİ GELİŞTİRECEK AKTİVİTELER YAPACAK.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), dünyanın her yerinden lise öğrencilerini "Give A Hand" programı kapsamında bir araya getiriyor. Türkiye’de ilk defa uygulanacak bu yaz programı kapsamında, lise öğrencileri yaz döneminde Güneydoğu Anadolu’da sosyal sorumluluk bilinçlerini geliştirecek aktiviteler yapacak.
Programın akademik anlamda tamamlayıcısı olarak, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyeleri tarafından Ortadoğu Siyaseti ve İlişkileri konusunda öğrenciler eğitim alacaklar. Şahinbey Belediyesi sınırlarında Suriyeli savaş mağduru çocuklarla 50 saat sosyal sorumluluk çalışması yapacak olan öğrenciler, ayrıca Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun kültürel ve tarihi değerlerini keşfedecek.
Uluslararası Lise Öğrencileri İçin Başlatılan, Güneydoğu Anadolu’da Uluslararası Kültür Alışverişi, Akademik Eğitim ve Gönüllü Sosyal Çalışma İçeren ‘’Give A Hand’’ Yaz Programının İlk Çalışmasına Çin, Amerika, Kanada ve Türkiye’den 20 Ögrenci Katıldı.
Amerika’da lise eğitimini sürdüren bir Türk kız öğrencinin, Güneydoğu Anadolu’da yerleşen savaştan kaçan Suriyeliler ile ilgili Türkiye politikası ve doğudaki terör haberlerinin yabancı basında doğru aktarılmadığını düşünerek başlattığı ‘’Give A Hand’’ programını Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) sahiplendi.
HKÜ’nün katılımı ve girişimi ile Amerika, Çin ve Kanada ve Türkiye’den 20 Lise öğrencisinin katıldığı "Give A Hand" programı uluslararası lise öğrencileri için, Ortadoğu siyasetini anlatan, Güneydoğu Anadolu’nun tarihini ve kültürünü yaşatan, savaştan kaçan çocuklara yardım eli uzatmayı amaçlayan kar amacı gütmeyen bir yaz programı haline geldi.
Dünyanın her yerinden gönüllü lise ögrencileri "Give A Hand" yaz programı kapsamında HKÜ’de İktisadi İdari Bilimler ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri tarafından Ortadoğu Siyaseti ve Türkiye’nin Ortadoğu Politikası, Barış İnşası ve İslam konularında dersler alıyor. Bununla birlikte günde yaklaşık 5 saat Şahinbey Belediyesinin mülteciler ve bölgedeki muhtaç halk için kurdukları aşevinde yemek dağıtıp, sosyal market ve Suriyelilerin bulunduğu ilkokulda çalışıyor.
Programın sosyal ayağını başlatan, Türk lise öğrencisi Hülya Kösematoğlu yaklaşık iki yıldır Amerika’nın Pottstown şenrinde bölgenin önde gelen okullarından The Hill School’da okuyor. Hülya, ‘’Give A Hand’’ projesini dört senedir Türkiye’nin gündemini meşgul eden bir konu olan Suriye iç savaşında mağdur olan çocuklara yardım etmek ve ABD’de Güneydoğu Anadolu bölgesinde terör olayları olduğu yönünde yer alan haberlerin yanlışlığını ortaya koymak ve Türkiye’nin savaş mağduru insanlara yaptıkları yardımların yabancı basında etkin anlatılmadığını düşünerek başlattığını anlatıyor. Bu proje kapsamında dünyanın her yerinden lise öğrencilerini örgütleyen Hülya’ya Hasan Kalyoncu Üniversitesi destek verdi ve ortaya hem akademik hem de sosyal yönü çok kuvvetli bir program çıktı. Hülya Kösematoğlu, “Biz bu program kapsamında okulumuzda yardım toplayarak okullarında başarılı olmuş 45 Suriyeli öğrenciye okul kapanış töreninde hediyeler vereceğiz. Ayrıca bu sene belirlediğimiz okulun en başarılı beş kız öğrencisini kardeş seçtik. Bu öğrencilerin yıl boyu eğitim masraflarını karşılayacağız. Okullarda çocukların gelişimine yönelik çocuk dostu alanlar oluşturacağız. Gelecek yıl tekrar gelerek yıl boyu yaptuklarımızı takip edeceğiz ve yeni kardeşler seçecerek ‘Give A Hand’’ projesini büyüteceğim. Gaziantep’te Şahinbey ilçesinde aynı dili konuşmayan ama yemek dağıtan, sosyal markette yaşlıların torbalarını taşıyan, ilkokulda Suriyeli çocuklarla oynayan bir çok lise öğrencisine gün boyu rastlamak mümkün” dedi.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, başlatılan yaz programına gösterilen ilgiden çok mutlu olduğunu belirterek, “Yurt dışındaki üniversitelerde benzerlerinin çok desteklendiği sosyal içerikli projelerin gerçekleştirilmesi bulunduğumuz bölge açısından çok önem taşımaktadır. Dolayısıyla böyle bir sosyal projeyi sahiplenerek bölgemizin güvenli olduğunu gösterdik ve kültürümüzü tüm dünyaya aktardık” ifadelerini kullandı.
Bu programın aynı zamanda ögrencilerin akademik anlamda kendilerini geliştirmelerine, üniversite tercihleri öncesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında bilgi sahibi olmalarına, Ortadoğu Siyasetini daha iyi anlamalarına, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun kültürel, tarihi değerlerini keşfetmelerine ve büyük bir kültür alışverişine de fırsat tanıyan bir program haline geldiğini ifade eden Rektör Yılmaz, yaz programlarını geliştirerek uygulamaya koyacaklarını Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak hem akademik hem sosyal alt yapılarının bu konuya çok uygun olduğunu belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!