Harap zeytinlere ilk aşı Silifke'de

Güncelleme Tarihi:

Harap zeytinlere ilk aşı Silifkede
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2017 16:06

Harap zeytinlere ilk aşı Silifke'de

Haberin Devamı

MERSİN Orman Bölge Müdürlüğü, Delice zeytin aşılama eylem planı çerçevesinde 2017 programını Silifke İlçesi'ndeki harap zeytinlerin aşılanmasıyla başlattı.
İlçeye bağlı Taşucu Mahallesi'nde Boğsak mevkiinde bozuk orman alanlarındaki, halk arasında harap diye tabir edilen delice zeytinlerin ilk aşısını Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz birlikte yaptı. Aşılama çalışmalarına ise orman işçileriyle birlikte Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, İlçe Emniyet Müdürü Murat Esertürk, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serdar Arbaş ve daire müdürleri de katıldı.
Aşılama çalışmalarından önce Silifke Orman İşletme Müdürlüğünde yapılan toplantıda bir konuşma yapan Kaymakam Cinbir, kendisinin de orman köylüsü bir ailenin çocuğu olduğunu, 10 yaşından üniversiteyi bitirip Kaymakam oluncaya kadar da ormanlarda çalıştığını kaydetti. Orman teşkilatının Türkiye'de çok önemli bir teşkilat olduğunu ifade eden Cinbir, "Ormanların kıymetini, değerini anlatmaya gerek yok, ortada. Mersin Orman Bölge Müdürlüğünün fidanları toprakla buluşturma konusunda Türkiye'de birinci olması alkışlanacak bir birincilik. Yüzölçümü itibariyle diğer illerden çok geniş olduğu için değil orman teşkilatının çok iyi çalıştığı için bu birinciliği aldığı anlaşılıyor. Onları alkışlamak lazım" dedi.
Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz ise, 2015-2019 yılları içerisinde eylem planı çerçevesinde Delice aşılama eylem planı çerçevesinde 2017 programını Silifke'de başlattıklarını söyleyerek, ''İlimizde 2 bin 169 hektarlık sahanın yaklaşık 4 yüz bin adet zeytinin aşılamasını yapıyoruz. 2016 yılında 73 bin adet zeytin aşıladık, bu sene 2017 yılında da 80 bin adet zeytinin aşılanmasına start verdik. Bozuk orman arazilerindeki zeytinlerin aşılamasını yapıyoruz, 3 yıl bakımını yapıyoruz, daha sonra bunları orman köylümüze kura yöntemiyle eşit bir şekilde dağıtıyoruz. Amacımız orman köylümüzü yerinde kalkındırmak. Biz 3 yıl bakımını yapacağız, ondan sonra gelirleri köylümüze ait. Biz Mersin Orman Bölge Müdürlüğü olarak 2016 yılında yaklaşık 19 milyon adet fidanı toprakla buluşturduk' diye konuştu.

Mehmet OKUR/ SİLİFKE, (MERSİN), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!