Hani su kesilmeyecekti!

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kanal kanal dolaşıp başkentte yeniden su sıkıntısı yaşanmayacağını söyleye dursun, Yenimahalle’ye bağlı Konutkent’te bir süredir hemen her gün kesintiler aralıksız sürüyor!

Günde üç-dört saati bulan programsız kesintiler, kimi geceler el ayak çekildikten sonra da sessizce sürdürülüyor. Gazetelere yansıyan haberlere bakılırsa, su kesintisi yalnızca Konutkent’le de sınırlı değil. Ne var ki, Belediye yetkilileri bu konuda hiçbir açıklama yapmadığından, kesintilerin nedenini bilmiyoruz.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da, tıpkı belediye başkanları gibi, İstanbul ve Ankara’da kesinlikle su kısıntısına gidilmeyeceğini açıkladı. Sayın Bakan, açıklamasında, "İstanbul’da ve Ankara’da su kesintisi yapmayacağız. Bunun için kendimize has tedbirlerimiz var" demiş. Söz konusu önlemlerin neler olduğu sorulduğunda ise, "Bunlar meslek sırrıdır" demekle yetinmiş!

Ankara’da adeta süreklilik kazanan programsız su kesintileriye Bakan Eroğlu’nun bu açıklamasını bir arada değerlendirdiğimizde, gizlenen ’meslek sırrı’nın gerçekte ’gizli kesinti’ olduğu açık seçik anlaşılıyor:

Yani, kamuoyuna, "Kesinlikle su kesintisi yok!" diyecek, ama siz el altından bildiğizi okuyarak, kesintiyi gece gündüz sektirmeden sürdüreceksiniz!

’Takiyyecilik’, her düzeydeki AKP kadrolarının genlerine işlemiş galiba...

Yakın tarihimizde, sözüyle özü, söylemiyle eylemi bu denli çelişen bir başka iktidar anımsıyor musunuz?

Attila AŞUT-Gazeteci

Meslek Odaları nerdesiniz

BİZLER küçük esnaf olarak, Esnaf Sanatkarlar Odası ve diğer meslek odalarına mecburi olarak üye yapılmış 2.sınıf tacir olarak çalışmaktayız.

Türkiye’de onbinlerce vergi mükellefi var ve bu odalara üyedirler, çünkü mecburidir.

Sayın oda yetkilileri, 18.10.2007 tarihinde 376 seri nolu Vergi Usül Kanunu genel tebliği yayınlandı; bu tebliğe göre beyanname veren (istisnalar hariç vuk.340) tüm 1. ve 2.sınıf tacirler,

(küçük esnaf gazete bayii, bakal, emlakçı, tüpçü, berber vs. dahil) beyannamelerini elektronik ortamda vermeleri mecburi kılındı. Vergi Daireleri esnafa beyannamelerini istedikleri şartlarda (Elektronik ortamda) vermeleri için gerekli şifre ve kullanıcı kod numaralarını vermiyor ve gidin herhagi bir muhasebeciyle anlaşma yapın, muhasebeci beyannamelerinizi göndersin, bu mecburidir diyorlar. Beyannamelerini elden veya posta yoluyla kağıt üzerinde gönderen mükelleflere de şu an geçerli olan ’usulsüzlük cezası’ olarak yaklaşık 550 YTL ceza uygulayacaklar.

Bu tebliğ sayesinde muhasebeci ve mali müşavirlerin iştahı kabarmakta, çünkü müşteri portföyleri kabaracak ve kazançları artacaktır, küçük esnafın ise tercih ve pazarlık şansı elinden alınmakta,

Siz bizim örgütlerimiz nerdesiniz? Zaman kısa, 23-24 kasım tarihlerinde muhtasar ve kdv. beyannameleri verilecek ve bu tebliğden haberi olmayan binlerce küçük esnaf zor durumda kalacak ve perişan olacaktır.

Bizler ölmeyecek, namerde muhtaç olmayacak kadar az bir kazançla hayatlarını idame ettirmeye çalışan binlerce küçük esnafın bu tebliğden muaf tutulması için Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı nezdinde çok acele girişimde bulunulması talebimizdir.

Biz nasıl bir demokratik sosyal hukuk devletinde yaşıyoruzki, bizler, kendi ticari defterlerimizi tutamıyoruz ve beyannamelerimizi veremiyoruz.

S.G.

ASKİ nerede

ETİMESGUT Piyade mahallesi, 410 sokak yağmur yağdığında 404 sokaktan ve ondan önceki sokaklardan toplanan bütün yağmur suları 410 sokakta biriktirmekte, göl oluşturmakta ana caddeye kanalizasyona sular gitmemektedir.

410 sokağa 404 sokaktan gelen ve birikme yapan suların önlenmesi gerekmiyor mu?

Apartmanların alt katlarında su birikmesi oluyor.

ASKİ’miz gereğini yapar mı? Mustafa DEMİR

KISA...KISA...

 12. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali bugün (16 kasım cuma) başlıyor. Galasında, sanat hayatının 48. yılındaki usta tiyatrocu Genco Erkal’a ’Onur Ödülü’ verilecek festival 30 Kasım Cuma günü Saklıkent’te Bulutsuzluk Özlemi, Babazula ve Gevende topluluklarının verecekleri konserlerle son bulacak.

 BATIKENT’e taşınalı 1 ay kadar oldu. Batıkent’te yön gösterir tek bir işaretleme yok. Bu bölgeyi bilmeyen insanlar için yol bulmak oldukça zor. Bu konuda ciddi sorunlar yaşıyorum. Sema ALTUN

 KEÇİÖREN’e bağlı Pursaklar beldesinde ikamet ediyorum. Şehrin ortasında oturuyoruz fakat o kadar çok sıkıntımız varki... Belediyeler o kadar çok reklam yapıyorki heryere gaz veriyoruz diye ama gel gelelim bizim oturduğumuz binaya bir türlü gaz getiremedik. Müracatlarımıza aldığımız cevap 8 ay sona ekibin tekrar o bölgeye döneceği, düşünebiliyor musunuz 8 ay ne demek bu insanlar bu kışı nasıl geçirecek diye düşünen yok. (Müracaat ettiğimiz tarih ve sayı; 23.10.2007 tarihli 4841 nolu dosya Başkent EGO 1.Bölge doğalgaz Müdürlüğü).

İkincisi evimizin önüne yol açmıyorlar evimiz öyle bi yerde ki Bağlum ve Pursaklar Belediyesi sınırları arasında (2180 ada ve 6 parsel) kalıyor. K.C.

GÜNÜN SÖZÜ

"Eğer inandığınız gibi yaşamıyorsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız!"

(Hz. Ömer)
Yazarın Tüm Yazıları