Hangi yaşta hangi estetik

Estetik operasyon dendiğinde sadece ilerleyen yaşlara has sorunların ortadan kaldırıldığını düşünmek yanlış.

Haberin Devamı

Çünkü küçük yaşta bir çocuğu kepçe kulak sorunundan ya da genç bir kızı iri meme sıkıntısından küçük bir operasyonla kurtarmak mümkün... Bakın hangi yaşlarda daha çok hangi operasyonlara ihtiyaç duyuluyor.

Estetik operasyonlar sadece güzelleşmek için değil, tıbbi gereklilikler nedeniyle de yapılıyor. Özellikle de çocuklara uygulanan estetik operasyonlarda, tıbbi gereklilikler ön planda oluyor. Örneğin kulak estetiği beş yaşından itibaren yapılabiliyor. Çünkü bu yaştaki çocuklar kulak gelişimlerinin büyük kısmını tamamlamış oluyorlar. Kepçe kulaktan dolayı arkadaşlarının tepkilerinin yaratacağı psikolojik travmaya maruz kalmasındansa, okula başlamadan bu ameliyatı olması, çocuğun ruh sağlığına olumlu yönde etkiliyor. /images/100/0x0/55ea26f9f018fbb8f86e6ace

Bunun dışında doğuştan gelen dudak yarıkları gibi anomaliler, altı parmaklı olmak, belli bölgelerdeki yanıklar da estetik operasyon yapılmasını gerekli kılıyor.

Haberin Devamı

16-18 YAŞ ARASI ESTETİK

Ergenlik döneminde, akneler genci en çok rahatsız eden sorunların başında geliyor. Dermatologların değerlendirmeleri ve ilaç tedavileriyle birlikte, sorunun giderilmesinde gerektiğinde estetik amaçlı işlemler de uygulanabiliyor.

Öte yandan, gençlerin en çok tercih ettikleri estetik işlemler arasında burun estetiği, meme küçüklüğü ve liposuction, başı çekiyor. Tüm bu işlemleri gence 18 yaşında yapabiliyoruz. Eğer tedavi ile düzelmeyeceğine inanıyorsak, bir takım rahatsızlıkları genç yaşta yapılan ameliyatlarla ortadan kaldırabiliyoruz.

20 yaşın altında ileri derecede meme büyümesi ameliyatlarını da yine 18 yaşından itibaren yapıyoruz. Ancak burada gencin böyle bir operasyona hazır olup olmadığını bilmek önemli... Bu ameliyata ruhsal anlamda hazır olup olmadığının araştırılması, tartışılması şarttır. Bu durumda psikiyatri uzmanlarından yardım alınmasını isteyebiliyoruz. Ayrıca, eğer 18 yaşından önce bir ameliyat yapılacaksa, anne ve babalarının yazılı izni gerekir.

20-30’LU YAŞLARDA ESTETİK

Gençler üniversiteyi bitirip 20’li yaşlarına geldiklerinde, ekonomik özgürlüklerine de yavaş yavaş kavuşmuş oluyorlar. Bu durumda vücutlarındaki rahatsızlık yaratan unsurlardan, estetik yaptırarak kurtuluyorlar. Daha çok burun, meme ameliyatları, vücut şekillendirme ameliyatları devreye giriyor, ayrıca yüzdeki akne izleri de tedavi ediliyor.

30’lu yaşlardan itibaren ise doğumla birlikte gelen problemler oluşuyor. Memelerin büyümesi, sarkması, karında deformasyon oluşması, vücudun değişik bölgelerinde yağ birikmesi gibi sorunlar ortaya çıkıyor. Durağan yaşam ve kilo almak sorunları artırıyor.

30-40’LI YAŞLARDA ESTETİK

30-40’lı yaşlarda ise vücut, doğurganlığın sonlarına geliyor. Genellikle kadınlar bu yaşlarda bir çocuk doğurmuş oluyor, yenisini düşünmüyor. Ama doğumla birlikte belli sorunlar da ortaya çıkıyor. Yüzün problemli bölgelerinin ameliyatları, göz kapağı ameliyatları, botoks ve dolgu enjeksiyonları, minimal girişimler dediğimiz ameliyatın daha az kullanıldığı, daha küçük çaplı müdahaleler ile bu yaşlarda estetik arayışlar oluyor.

40-50 YAŞ ESTETİĞİ

40 yaşından sonra karın germe ameliyatları ve doğurganlığın bitmesi nedeniyle meme toparlama ameliyatları ön plana çıkar. Botoks ve dolgu enjeksiyonları, yağ enjeksiyonları revaçtadır. Daha çok yüze yönelik işlemler artar. 50 yaş ve üstünde oluşmuş sorunlara ait vücut ameliyatları, yüzün daha ağırlıkta olduğu agresif yüz germe ameliyatları, göz kapağı ameliyatları devreye girer. Şakak germe ameliyatları da gündeme gelir.

Kadınlara uygulananın dışında, erkek estetiğine yönelik ameliyatlar da yapıyoruz. Genç yaşta erkekler daha çok burun ameliyatlarını tercih ederler. Ayrıca sıkça gördüğümüz, genç erkekleri yazın denize girmekten utandıran meme büyümesi sorunlarına karşı, 17-18 yaşından itibaren bu hastalara jinekomasti ameliyatlarını yapıyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları