GeriSeyahat Hangi otelde, hangi mönü?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Hangi otelde, hangi mönü?

Hangi otelde, hangi mönü?

FALEZ HOTEL: İftar yemekleri açık büfe olarak veriliyor. Zengin yemek çeşitlerinin hazırlandığı iftar mönüsünü otel aşçıları Ali Öztürk ve Özgür Öztaş hazırlıyor. Falez Hotel'in Ramazan'da başlattığı başka bir uygulama ise Lobby Bar'da iftardan sonra verilen salep ve külahta kestane servisi. İftar sonrasında ise, unuttuğumuz eski Ramazanları, beş yıldızlı otel ortamında yaşayabilirsiniz. Fiyatı ise 9.5 milyon.

DEDEMAN OTELİ: Şehir oteli Dedeman, 6 değişik iftar mönüsü sunuyor. Bunlardan birinde, iftar tabağında sucuk, zeyin, peynir, domates, salatalık, hurma ve bal var. Ardından ezogelin çorba, peynirli pide, sebzeli orman kebabı, karışık salata ve cevizli arap kadayıfı veriliyor. Tüm mönülerin sabit içeceği ise çay. Lezzetli Ramazan tatlıları sunan Dedeman'da iftarın bedeli; 7.5 milyon lira.

GRAND ADONİS: Adonis Otel, isteyene açık büfe, isteyene ise a la carte uyguluyor. İftar tabağında helva, hurma, kaşar peyniri, beyaz peynir, tulum peyniri, ceviz, bal, reçel, tereyağı, zeytin, domates, salatalık ve komposto var. Yemekler ise sebzeli tavuk çorbası, kıymalı tepsi böreği, elbasan tava, mevsim salata. Tatlı olarak da aşure veriliyor. Grand Adonis'teki bir iftarın bedeli ise 6.5 milyon lira.

TALYA OTEL: 4 değişik iftar mönüsü bulunuyor. Bu mönülerden hazırlanan ve hurma, bal, zeytin, domates, salatalık, tulum peyniri, ceviz, kaşar peyniri, beyaz peynir, tereyağı ve pastırmadan oluşan iftar tabağı sabit. Mönülerden birinde ise tarhana çorbası, zeytinyağlı yaprak sarma, sebzeli kuzu güveci, pilav, bahçevan salatası, kaymaklı ekmek kadayıfı var. İftar yemeğinden sonra da çay veya kahve. Fiyatı: 8.5 milyon.

SHERATON VOYAGER: Haftanın günlerine göre iftar mönüsü hazırlanıyor. Maritime Restaurant'ta iftar tabağı sabit olan mönülerde; yemekler günlere göre değişiyor. Çorba, ara sıcak, sıcak yemek ve tatlı veriliyor. Bugünkü mönü; iftar tabağı, kremalı domates çorbası, sebzeli ve pastırmalı kol böreği, kuzu incik kızartma ve aşure. İçecek olarak da çay veya kahve. Sheraton Voyager'da iftarın fiyatı ise 10 milyon.

CLUB HOTEL SERA: Lara bölgesindeki otelde, hergün hazırlanan sabit iftar mönüsünün yanında, sıcak pide, çavdar ekmeği ve limitsiz içecek sunuluyor. Kişi başı fiyatı 8.5 milyon lira olan mönüde; iftar tabağı ve çorba, börek, komposto, salata, Osmanlı mutfağından ana yemek, güllaç ve meyve. Dilediğiniz takdirde fasıl heyeti iftarınıza eşlik ediyor. Burada gruplara ve kişilere özel salonlarda iftar sofrası da hazırlanıyor.

CEYLAN INTER CONTINENTAL: İftarı şehir dışında açmak isteyenler için iyi bir seçenek. Kemer'deki Ceylan Inter Continental'de 5 değişik iftar mönüsü sunuluyor.

Fiyatları ise 8.5 ile 11 milyon arasında değişiyor. Mönülerden birinde; iftar tabağı, ezogelin çorbası, paçanga böreği, piliç hünkar beğendi, Akdeniz salatası, dondurmalı fırın sütlaç yeralıyor. İçecek olarak da ıhlamur, çay veya kahve veriliyor.

False