Hamza'yı rahat bırakın

Güncelleme Tarihi:

Hamzayı rahat bırakın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Antrenör Salih Bora, milli güreşçi için feryat etti:


Dünya Grekoromen Şampiyonası'nda ilk 8'e dahi giremeyen Hamza Yerlikaya'nın son dönemde çok yıpratıldığını iddia eden Milli Takım Antrenörü Bora, ‘‘Hamza'nın üzerinden şöhret olmak isteyenler bu sporcumuzu ellerinden geldiğince yıprattılar’’ dedi.

Atina'daki Dünya Şampiyonası'nda umduğunu bulamayan olimpiyat şampiyonu güreşçimiz Hamza Yerlikaya büyük üzüntü yaşarken, Milli Takım Teknik Direktörü Salih Bora sporcusunu savundu ve ‘‘Hamza'yı rahat bırakın’’ dedi.

100 YILDA ZOR YETİŞİR

Güreşçimizin son bir aydır minder dışında psikolojik baskı altında tutulduğunu ve Hamza'yı yıpratmak için birtakım kişilerin büyük uğraş verdiğini belirten Bora, ‘‘Hamza Yerlikaya 50 yılda, 100 yılda zor yetişir. Bu çocuk makine değil'' dedi.

ONU TAHRİK ETTİLER

Hamza Yerlikaya'nın, Atina'daki Dünya Şampiyonası'na hazırlanırken üzerine çok gelindiğini vurgulayan Salih Bora, ‘‘Hamza'nın üzerinden şöhret olmak isteyenler bu sporcumuzu ellerinden geldiğince yıprattılar. Hamza sinirli bir çocuk. Onu tahrik edip, aleyhine davrandılar’’ diye konuştu.

GÜREŞİ DÜŞÜNEMEDİ

Şampiyon sporcunun, en kritik döneminde, kendisine karşı tavırlar yüzünden güreşi düşünmesinin engellendiğini vurgulayan Bora sözlerini şöyle noktaladı: ‘‘Hamza rahat olup güreşi düşünmesi gerekirken başka olaylarla uğraşmak zorunda kaldı. Onun bu şampiyonada başarılı olamamasının tek nedeni teknik değil, içine düşürüldüğü psikolojik durumdu.’’

Şeref 1 ay güreşemeyecek

DÜNYA Şampiyonası öncesi kamp döneminde sağ omzundaki kas liflerinde ciddi bir yırtılma tespit edilen ve 15 gün süresince hiç minder çalışması yapmadan Atina'ya giden Şeref Eroğlu'na 1 ay güreş yasaklandı. İstanbul'dan özel olarak getirilen doktoru Adnan Bağrıaçık, güreşçimize iki gün içinde omuzdan 20 tane iğne yaptığını belirterek, ‘‘Şeref maç sırasında hiçbir şey duymuyordu ama geceleri artan ağrıları nedeniyle uykusuz kalıyordu. Türkiye'ye dönüşte kendisine yapacağımız tedavilerle birlikte 1 ay mindere çıkartmayacağız’’ dedi. Şeref'e dün de maç öncesi iğne, maç sonrası da buz tedavisi uygulandı.

Haksız kaybetti tekrarda kazandı

Yarı final maçında, Gürcü rakibine karşı yaptığı maçı diskalifiyeyle kazanıp itiraz üzerine kaybeden 76 kilo güreşçimiz, tekrarlanan karşılaşmayı 9-0 kazandı.

Nazmi mucizesi

Rakibi de itirazla kazandı

76 kiloda oynanan diğer yarı final maçında da itiraz sonucunda finale çıkan güreşçinin ismi değişti. Yunanlı Dimitris Avramis, karşılaşmada Fransız Yvon Riemer'i yendi. Fakat sonuca itiraz eden Fransız da haklı bulununca bu maç da yenilendi ve bu kez finale çıkan, minderde üstünlük sağlayan Fransız Yvon Riemer oldu.

76 kilo güreşçimiz Nazmi Avluca, Atina minderinde 50 dakia içinde sevinç ve üzüntüyü üç kez yaşadı. Yarı finalde Gürcü Tariel Melelashvili karşısında maça kötü başladı ve bir anda 9-0 yenik duruma düştü. Final umudu bitti denildiği sırada Nazmi, yorulan rakibi karşısında 5 puan aldı, durum 9-5 oldu. Son bir atakta Gürcü'yi itti, dışarı çıkardı, üçüncü ihtar da gelince orta hakem Melelashvili'ye diskalifiye verdi.

Böylece güreşçimiz 9-0 yenilgiden maçı diskalifiye ile kazanmanın sevincini yaşadı. Ancak Gürcüler maçın sonucuna itiraz etti. Bu kez videodan maçın sonucu 10-0 Nazmi'nin aleyhine çıktı. Nazmi'nin minderde kazandığı maç videoda Gürcü'ye gitti.

FILA kurallarına göre, itiraz sonunda sonucu juri tarafından degiştirilen maç tekrarlanıyordu. Bu kez 50 dakika sonra iki güreşçi tekrar mindere çıktı. Ama bu kez Nazmi çok farklıydı. Hızlı girdi, koltuk altından indirdi, kündeledi, Gürcü şaşkına döndü. Nazmi tekrar bastırdı, çırptı, havalandırdı ve maçı bu kez 9-0 kazanarak finale çıktı.

Üç güreşçimiz veda etti

YUNANİSTAN'ın başkenti Atina'da devam eden Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda dün üç güreşçimiz yaptıkları maçlarda elenerek veda etti. 58 kiloda Erkan Dündar grup maçında Polonyalı Jerzy Szeibinger'e 3-0 yenildi. 130 kiloda Fatih Bakır, Ukraynalı Geogi Salzatse'ye 3-0 yenildi. 69 kiloda Mecnun Güler Finli Ari Harkanen'i 3-1 yenmesine rağmen şampiyonaya veda etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!